Zobacz pełną wersję : Czym zalać b18c4 po 190 tyś???
biohazard88
14-10-10, 07:06
Silnik nie puszczał żadncyh dymów zanim został wyjęty z mb6...ma nalatane 190 tyś kilometrów...czym radzicię go zalać????? mam troche dylemat bo widzialem jak po wlaniu 10w40 były jaja z vtec-iem w h22a (raz był...raz nie). Potrzebuje jeszcze zalać skrzynie czyms sensownym...czym najlepiej??????
szczypior88
14-10-10, 07:52
skrzynia tylko mtf hondy z ASO
Jeżeli latał na syntetyku i nie brał jakos drastycznie oleju to lał bym syntetyk.
Skrzynię tylko MTF'em. Możesz kupić olej w dobrej cenie u Jarusnet'a tutaj na forum za 50 zł/1 litr.
civiccoupe
14-10-10, 10:40
silnik zalej olejem Valvoline Max Life 10w 40. a do skrzyni MTF Honda. jajca z Vtec-iem były mozliwe za sprawa małej ilosci oleju w silniku.
heh tylko MTF:o błagam nie piszcie ze TYLKO MTF...ja bym napisał MTF lub jakis inny 10W40 (zreszta nawet w książce serwisowej hondy tak jest napisane).. ja jeżdżę na 10W40 valvoline w skrzyni i jakoś biegi wchodzą jak w masło - co nie zmienia faktu, że jakbym miał przy wymianie pod ręką MTFa to bym załał...... tak jak niby tylko PSF do wspomagania a ja jezdze 4 lata na ATFie i wszystko hula.
a to że przy 10w40 moze sie VTEC nie załączać to kolejna bzdura:cool: jedynie jak kolega wyżej pisał, pewnie za mało było tego oleju po prostu.