Zobacz pełną wersję : Problem z Hanią, zanik mocy..
Creative89
09-10-10, 20:15
Witam wiem że już był taki temat tutaj ale po pierwsze nie moge go znaleść :P a po drugie do końca nie był on rozwiazany.. Mam nastepujący problem, po odpaleniu autka nie ważny czy zimny czy ciepły silnik, jak dostanie ona troszke gazu(nawet na sprzegle) tak do 3 tys. i potem nawet grzecznie się rusza to mniej wiecej na drugim biegu zazwyczaj(choć na 1 i 3 jest to samo) samochód nie ma siły.. jak by się dławił czasami nawet szarpie... niewiem co się dzieje czy to jakiś problem z mieszanką paliwa czy co?! Pomóżcie :)
myślę że sonda padła lecz nie koniecznie..
sprawdż najpierw czy komp pokazuje jakieś błędy...
no i napisz więcej o tej usterce czyli czy tak nagle się stało,czy lpg jest itp.
Creative89
10-10-10, 00:20
LpG nie mam w aucie, usterka jest już jakiś czas.. na początku nie było to aż takie straszne.. ale z czasem jest coraz gorzej... pod komputer nie był podpinany:P bo nawet niewiem jak to zrobić ale pytanie czy w komputerze bedzie wybijać na czym polega problem??
A nie było coś kombinowane przy zapłonie??. Mogą być też świece, przewody, filtry. Powodów może być sporo.
Creative89
10-10-10, 11:40
odkąd ją kupiłem nic nie było przy zapłonie majstrowane... przewody nie sądze bo były wymieniane ostatnimi czasy, świece to samo, Filtr powietrza... szukam już tej usterki jakiś czas...ale niestety nadal jej nie znalazłem :P
Creative89
11-10-10, 22:22
a jaka jest sonda w takowych Civicach?? bo myśle że to może być tutaj problem...