Zobacz pełną wersję : dziny problem z skręcaniem
Witam mam dość dziwny problem..otóż jak przy więkrzych prędkościach gwałtownie skręcam, to na początku hanka skręca normalnie, a później tak jakby sama mocniej skręciła gwałtownie.. nie wiem czy to tylko takie wrażenie, ale chyba to coś z przodem.. zawiecha dobra, ostatnio tuleje wahacza dolnego zmienione. Dodam, że słychać mi czasem przegub, ale to chyba się nie wiąże..
skolopendra
07-10-10, 09:42
otóż jak przy więkrzych prędkościach gwałtownie skręcam,
ja bym nie skręcił przy większej prędkości gwałtownie ,bo bym się zabił :rolleyes:
a ty?
Witam mam dość dziwny problem..otóż jak przy więkrzych prędkościach ... a co masz na myśli ?? Dla jednego 50km/h to dużo, a dla innych 150 km/h.
pisze przy większych, czyli 100-120 nie tyle gwałtownym co z po prostu mocnym skręcie... skręcam, jadę po łuku i nagle jest takie wrażenie jakby sama hanka zaczęła gwałtownie trochę mocniej skręcać.. ja obstawiam przegub.. może chyba być tak, że czasem blokuje lekko....
co ma przegub do skrecania...pozatym ze moze terkotac...sprawdz koncowki drazkow...ew same drazki...
skolopendra
07-10-10, 17:43
zmień ten przegub,sprawdź przy okazji zawieszenie .nie wykluczone że już leciwa,seryjna zawiecha ,lekko nie domaga przy
więkrzych prędkościach
co ma przegub do skrecania.. z tego co wiem to właśnie służy przy skręcaniu:) Myślę o przegubie, gdyż czasem czuć go na kierownicy przy skręconych kołach... tak jakby stawiał opór i puszczał