Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziny problem z skręcaniem

dR.LasCa
07-10-10, 09:30
Witam mam dość dziwny problem..otóż jak przy więkrzych prędkościach gwałtownie skręcam, to na początku hanka skręca normalnie, a później tak jakby sama mocniej skręciła gwałtownie.. nie wiem czy to tylko takie wrażenie, ale chyba to coś z przodem.. zawiecha dobra, ostatnio tuleje wahacza dolnego zmienione. Dodam, że słychać mi czasem przegub, ale to chyba się nie wiąże..

skolopendra
07-10-10, 09:42
otóż jak przy więkrzych prędkościach gwałtownie skręcam,

ja bym nie skręcił przy większej prędkości gwałtownie ,bo bym się zabił :rolleyes:

a ty?

Skowron48
07-10-10, 13:01
Witam mam dość dziwny problem..otóż jak przy więkrzych prędkościach ... a co masz na myśli ?? Dla jednego 50km/h to dużo, a dla innych 150 km/h.

dR.LasCa
07-10-10, 16:09
pisze przy większych, czyli 100-120 nie tyle gwałtownym co z po prostu mocnym skręcie... skręcam, jadę po łuku i nagle jest takie wrażenie jakby sama hanka zaczęła gwałtownie trochę mocniej skręcać.. ja obstawiam przegub.. może chyba być tak, że czasem blokuje lekko....

zakit
07-10-10, 17:12
co ma przegub do skrecania...pozatym ze moze terkotac...sprawdz koncowki drazkow...ew same drazki...

skolopendra
07-10-10, 17:43
zmień ten przegub,sprawdź przy okazji zawieszenie .nie wykluczone że już leciwa,seryjna zawiecha ,lekko nie domaga przy

więkrzych prędkościach

dR.LasCa
07-10-10, 17:52
co ma przegub do skrecania.. z tego co wiem to właśnie służy przy skręcaniu:) Myślę o przegubie, gdyż czasem czuć go na kierownicy przy skręconych kołach... tak jakby stawiał opór i puszczał