PDA

Zobacz pełną wersję : przekładka d15b2 na d15b7- problem

modd
25-11-06, 09:14
przekładam silnik i mam problem mianowicie z pompa. ztad moje pytanie czu jest róznica w przkazniku pompy d15b2 a d15b7 ?? czy jest moze róznica na kostce w podpieciu pinów
? oczywiscie cała wiazka i komp juz przełozona od b7
rozrusznik kreci silnikiem, zapala sie check, komp nie pokazuje błędów,jest iskra na swiecach a silnik nie pali. dzis bede jeszcze sprawdzał listwe w trysków ale skoro wczoraj zalało swiece wiec chyba tez jest sprawna... błagam pomocy.

Lcfr
25-11-06, 09:38
tak na chłopski rozum jak przekaznik dziala (ma dobrze podpiete piny) to pompa powinna robic "cyk"... robi?

modd
25-11-06, 09:40
robi cyk załacza sie i pompuje paliwo niewiem czy daje sygnał na komp ale skoro jest iskra i nie pokazuje błedów to chyba gra? jaki jeszcze moze byc problem ze nie pali??
ma ktos moze schemat podpiecia podcisnien? moze przestawiony rozrzad? czepiam sie juz wszystkiego po omacku. a propos lcfr ładny ten twój silniczek mam nadzieje ze moj jak odpali powoli zacznie podobnie wygladac :)

Furious
25-11-06, 14:55
no to sprawdz czy swiece smierdza beznzyna, czy jest iskra i czy dobrze rozrzad ustawiles i powinno zaskoczyc

modd
01-12-06, 14:49
odpalony... wczesniej był załozony gaz i miał modulator na przewodzie do wtrysków.przy demontarzu został niewidocznie odciety i nie został połaczony czy jak kto woli przywrócony do poprzedniego stanu...elektry zrobił w 5 minut. :) pozdro i dzieki za pomoc