eXcential
21-11-06, 23:35
Witam. Mam mały dylemat. Obecnie mam w aucie głośniki..
- JBL Gto 936e (max 300W / rms 100W)
podpięte pod wzmaka:
- Sony Xplod (max 4x80W / rms 4x40W)
przód miałem Blaupunkt (max 200W / rms 50W) ale sprzedałem
Chcę teraz kupić PowerBass BK6
i podłaczyć pod wzmaka JBL i POWERBASS
...i teraz pytanie:
Niestety ten wzmak Sony xPlod tego nie pociągnał... (JBL i Blaupunkt) Gdy podłączyłem wszystkie 4 głośniki nie grąły one dobrze... JBL prawie w ogóle nie łupał. Pod wzmakiem zostawiłem same JBL, pod radio podpiełem Blau i dopiero wtedy JBL pokazało swoje prawdziwe oblicze... PS. Ktoś mi sugerował, że to przecietnie grało nie z winy niskiej mocy wzmaka a tego ze wzmak dostawał zbyt mało prądu choć przewody które idą do wzmaka wygladają na solidne.
Nie mam dużej kwoty na wydanie... Koło 300 zł.
Znalazłem jeden wzmacniacz... mianowicie Mac Audio za około 300zł
Identyczny jak ten na Allegro: http://www.allegro.pl/item141033961_mac_audio_mp_4000_nowy_gwarancja_skl ep_1000w.html
CO O NIM MYŚLICIE? WARTO? CZY MOZE COŚ INNEGO?
- JBL Gto 936e (max 300W / rms 100W)
podpięte pod wzmaka:
- Sony Xplod (max 4x80W / rms 4x40W)
przód miałem Blaupunkt (max 200W / rms 50W) ale sprzedałem
Chcę teraz kupić PowerBass BK6
i podłaczyć pod wzmaka JBL i POWERBASS
...i teraz pytanie:
Niestety ten wzmak Sony xPlod tego nie pociągnał... (JBL i Blaupunkt) Gdy podłączyłem wszystkie 4 głośniki nie grąły one dobrze... JBL prawie w ogóle nie łupał. Pod wzmakiem zostawiłem same JBL, pod radio podpiełem Blau i dopiero wtedy JBL pokazało swoje prawdziwe oblicze... PS. Ktoś mi sugerował, że to przecietnie grało nie z winy niskiej mocy wzmaka a tego ze wzmak dostawał zbyt mało prądu choć przewody które idą do wzmaka wygladają na solidne.
Nie mam dużej kwoty na wydanie... Koło 300 zł.
Znalazłem jeden wzmacniacz... mianowicie Mac Audio za około 300zł
Identyczny jak ten na Allegro: http://www.allegro.pl/item141033961_mac_audio_mp_4000_nowy_gwarancja_skl ep_1000w.html
CO O NIM MYŚLICIE? WARTO? CZY MOZE COŚ INNEGO?