Zobacz pełną wersję : Helix Dark Blue4, Hot Rod, GTA 475- Jaki wzmacniacz?
Witam
Mam problem w wyborze wzmaczniacza. Na razie interesuje się Helix Dark Blue4, Magnat Hot Rod 4000 lub Blaupunkt GTA 475. Ma on zasilać system przód 2 x 75 W RMS i sub 200W RMS w bass reflex. Proszę o opinie na temat tych wzmacniaczy. Interesuje mnie tylko nówka. Pozdrawiam
magnata i blaupunkta skreśl na wejściu
ten nowy GTA 475 też lipa ? Masz doświadczenie z Helixem? Chciałbym juz wreszcie załączyć ponownie sprzęt, ale ciągle nie wiem co wziąć. Najpier byłem przekonany że GTA 475 bo w podobnych okolicach mam fundusze czyli koło 500 zł, ma płynne filtry i teoretyczną moc która odpowiada reszcie sprzętu. Ale słyszę opinie żeby odpuścić ten sprzęt. ktoś go wogóle podłączał czy tylko nie bo to blau? Nie bardzo jest co wybrać. W tej cenie to tylko ten Helix, Mac Audio, Magnaty i Blau. Reszta to fundusz razy 2. Uzywek nie chce- poza tym nic ciekawego nie widzę.
Helix ma nie najtragiczniejsze wzmaki i na pewno muzycznie lepsze od reszty. Doświadczeń nie mam, ale same nazwy producentów do mnie jakoś nie przemawiają. Na Twoim miejscu rozglądnąłbym się jednak za używką z pewnych rąk...
Przeczesałem chyba cały net żeby się dowiedzieć coś o Helix Dark Blue 4 i Blau GTA 475 ale cieniutko z jakimikolwiek wzmiankami. O dark Blue znalazłem w niemieckim Car&Hifi i Autohifi i większości przypadków zawsze był w pierwszej trójce szcze gólnie pod względem brzmienia itp. Niestety nie mam pełnych testów i nie moge obkukać. O GTA 475 absolutnie zero wzmianki. Podpowiedzcie coś więcej- moze ktoś z Was ma jakiś teścik- jak wyglądają rzeczywiste moce itp. Może słyszeliście na własne uszy te konkretne modele. Chcę kupić wzmacniacz w ten weekend. Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info.
[ Dodano: Sob 25 Lis, 2006 ]
Zamykam, znalazłem testy na niemieckich i rosyjskich stronach car&hifi. Wzmak kupiony. Pozdrawiam