Zobacz pełną wersję : Sprzęt car-audio a zima
ShiroiTokage
10-09-10, 08:11
Witam.
Moje pytanie jest trochę banalne.
Jak sprzęt C.A. radzi sobie z mrozem. Co wypadało by wyciągać z auta przy dłuższym postoju i jak radzicie sobie z zabezpieczeniem systemu. :confused:
Może macie jakieś złe doświadczenia...
Kumpel ma trochę takich gadżetów u siebie i w tą zimę nic mu się nie działo. Więc nie wiem czy jakoś specjalnie trzeba się zabezpieczać :)
mi w tą zime stawała cewka w głosnika o subwoofera, musiałem ją powoli rozgrzewać. a tak to z resztą sprzętu luuzz;)
A mi o dwóch lat się nic nie dzieję. Mimo ostatniej, jakże miłej zimy.
I Nie ma się czym przejmować zbytnio, kolego.
Son - Goku
12-09-10, 21:37
ciepło czy zimno, zapalam i słucham.
No problemo. . .
koledze chodzi o dluzszy postoj
jesli samochodem jezdzi sie codziennie to raczej nie ma problemu
przy dluzszym postoju wyciagnalbym glosniki
ShiroiTokage
13-09-10, 20:46
Noooo właśnie... dłuższy, tak z dwa tygodnie. oki... a co z wzmacniaczem i radyjkiem. Wyciągnąć całe czy tylko panel, bo wiem że wyświetlacz lcd potrafi się "przemrozić" :( ???
elektronice nie powinno się nic stać ;)
no bo przeciez, nikt np. ECU z auta nie wyjmuje na zimę :P
ShiroiTokage
14-09-10, 10:39
Hmmm... no to tylko panel wyjmę. Dzięki za rady. Myślę że temat zamknięty ;)
thompson17
21-10-10, 12:55
temat nie zamknięty,
odgrzewam kotleta,
dobra rada- wyjmuj też skrzynie z bagażnika bo mi sie wysrał głośnik od wilgoci... bo noce zimne potem troszke odpuszcza i głośnik odmówił posłuszeństwa...
ale o głośnikach już ktoś pisał tutaj, z tym że mój długo nie stał niejeżdżony bo dwa dni i wcale nie ma mrozów takich teraz... tylko że sa różnice temp spore z nocy na dzień