PDA

Zobacz pełną wersję : Wkład lusterka 2001 D16V1 3d

Aranyanyara
02-09-10, 23:09
Witam

W aso krzycza 200 zł na zamowienie. Na allegro dostepne sa "zamiennik" które nie posiadają tego charakterystycznego wystajacego plastiku i nie da sie ich zamontowac.

Ktos wie gdzie mozna kupic oryginalny wkład ktory wejdzie bez problemu do tego lusterka :)?

Dzis juz mnie zatrzymali ale nie zauwazyli zbitego lusterka, nie chce kusic losu :)

Pozdrawiam

miziol80
03-09-10, 08:31
Witam
zapytaj o wkłady w Inter Carsie.
Mi ukradli dwa wkłady więc zakupiłem zamienniki, było niedrogo, nie było także problemu z montażem, dodatkowo zakupiłem mate grzewczą na allegro.

ArtB
11-09-10, 19:42
Ja w zeszłym roku musiałem poszukać wkładu po urwaniu lusterka i też nie miałem ochoty wydać 200. Kupiłem takie coś http://allegro.pl/honda-civic-2001-200-szklo-wklad-lusterka-podgrzew-i1192050024.html dokładnie od tego sprzedawcy. Montaż dziecinnie prosty, do dziś żadnego problemu nie mam.

Aranyanyara
11-09-10, 20:24
ArtB Wiec moze ty mi wytlumacz - W tym wkładzie nie ma tego charakterystyczego wystajacego plastiku / jest po prostu '' plaski' plastik. W moim lusterku byl wystajacy czarny plastik,'dzyndze' czy jak to innaczej nazwac, ktory wchodzil do takiej prostakatnej szczeliny. W tym wkladzie tego nie ma i u mnie nie moge tego wcisnac.

ArtB
15-09-10, 22:22
Aranyanyara, niestety mocowanie w moim zamienniku było na taśmę dwustronną. Mało profesjonalne, ale 14 miesięcy wytrzymało i ma się bardzo dobrze. Plastik o ile dobrze pamiętam służył tylko właściwemu "wycentroaniu" wkładu.
W razie potrzeby mogę przesłać fotkę potłuczonego szkiełka żeby porównać czy oryginalnie mieliśmy to samo.

Pozdrawiam
Artur

Hubert Kot
03-10-10, 12:51
a jak sie mocuje ten plastik do ktrego przykleja sie lusterko tam w srodku? czy go sie tez przykleja jakos, bo ja w obudowie lusterka mam taki okragly plastik i sa tam takie male otwory do okola i teraz jak ten wklad zamocowac - trzeba go tam jakos wscisnac?