Zobacz pełną wersję : Springi do seryjnych amorów
Otóż mam seryjne amory i chciałbym załozyc springi -30 lub -40mm. Koła 15cali + opona 195/50. Czy te:http://moto.allegro.pl/sprezyny-z-regulacja-honda-civic-crx-del-sol-i1175858519.html wogóle się do czegoś nadają, czy raczej nie warto inwestować w cos takiego?? i jak jest przy obnizeniu -40 mm z jazda np w zimie lub po naszych drogach? co sądzicie o zestawie Koni 1110?? Jesli mógłby byc chetnie bym wylicytował te od Zoy'a:D moze jakies inne? mam tak około 400zł.
A tyle tematów jest o tym pozakładanych... poszukać można, to nie boli...
W skrócie:
Obniżenie na seryjne amory zawsze je dużo szybciej wykończy.
Te springi z allegro to no-name który pewnikiem pogorszy trakcje a nie polepszy...
Gleba zawsze jest uciążliwa, trzeba się nauczyć gdzie się da radę wjechać a gdzie nie.
Do obniżonej budy minimum to kayaby excel-g które fabrycznie są przystosowane do krótszych sprężyn (max -30)
Koni nie jest złe :) jak masz 1300 zeta to bierz, ja bym się w używkę nie bawił (zależy ile przejechały i czy masz pewność że faktycznie niewiele hehe)
Za 400 to bym sie ameryki nie spodziewal. Ja mam Eibach Pro Kit -35 i powiem Ci ze jest nisko. Zrobilem to tylko dlatego, ze autem jezdze od swieta a zimuje w garazu. Jakbym je mial ciorac po zimie to raczej ciezko.