PDA

Zobacz pełną wersję : Drżenie kierownicy z nieznanych przyczyn

pawlak589
30-08-10, 18:22
Witam. ostatnio zauwazyłem że czasami drży mi kierownica najczęściej podczas zmiany biegów jak wciskam sprzegło ale czasami też podczas normalnej jazdy na biegu. cóż to może być ? Mechanik patrzył mi na zawieszenie i drążki kierownicze i powiedział że nie ma żadnych luzów. Czy to możę być maglownica ? czy może zbierzność czy coś innego . pomocy . podpowiedzcie coś żebym nie szukał igły w stogu siana tylko mniej wiecej zaczoł robić to co może byc przyczyną. z góry dzięki...

amon
31-08-10, 06:00
wyważ koła

danielo163
31-08-10, 11:41
Sprawdz tarcze hamulcowe i klocki.

pawlak589
31-08-10, 11:44
klocki tarcze i łożyska zmienione dwa tygodnie temu... więc to nie to......na pewno, może jakieś inne pomysły

rafal
31-08-10, 12:05
Sprawdź czy żaden kamyk nie wpadł Ci w bieżnik, czy śruby masz dobrze dokręcone. Chociaż stawiał bym na wyważenie opon...

zbych123
31-08-10, 13:50
a czasem ten problem nie pojawił ci się właśnie po wymianie tych części 2 tyg temu?

pawlak589
01-09-10, 12:24
No może i właśnie się pojawił nie wiem dokładnie bo wcześniej dziewczyna trochę jeździła i nie kojarzę za dobrze a wiecie jak to kobieta nie zwraca zbytnio uwagi . Ale może i po tym to powstało .

Krzysztof1969
02-09-10, 09:11
U mnie na zimówkach wpada w rezonans przy 90 km/h. Myślę że te opony tak mają. Jeśli pojawiło się po wymianie no to trzeba szukać tam. Ale ja najpierw sprawdziłbym wyważenie kół.

genior
02-09-10, 09:40
może być też któraś opona wybulona trzeba sprawdzac i wyeliminowac ewentualnie to co pisza chlopaki

KOWAL ziom
02-09-10, 10:35
krzywa opona to może być to, tam nawet wyważenie nie pomoże. podnieść na podnośniku i zakręcić kołem, jak lata, to krzywizna! u mnie tak latało, że cała buda się trzęsła :)

pawlak589
02-09-10, 14:12
dzięki panowie . Na weekend jade do domu to zerknę:cool: bo pod blokiem mi sie za bardzo nie chce....jak coś ktoś jeszcze znajdzie to piszczie

bbs
02-09-10, 19:27
jesli masz aluminiowe felgi to sprawdź pierscienie centrujące czy niema minimalnego luzu, ja tak miałem niby wszystko nowe felgi ,pony i pierścienie i tak walilo kierownica ze masakra ,i tez powymieniałem wszystko na 500 zl a sie okazalo ze minimalnie sa luzy na pierccienu i za 20 zl problem zniknol :cool:

pawlak589
09-09-10, 10:17
witam ponowie . nie zdążyłem sprawdzić opon i wyważyć koła a problem mój ciągle się pogłębia . Teraz przy hamowaniu słychać metaliczny stukot tak jak by był luz gdzieś z lewej strony z przodu . a najgorsze jest to że wystepuje to nie zawsze. By;em na przeglądzie i powiedzieli żę zawieszenie ok i cała reszta też żadnych luzów. Coraz gorzej mnie to martwi. W ten weekend jadę do wulkanizacji na wyważenie i zbierznośc. jak to nie pomoże to nie wiem już co?

pawlak589
28-09-10, 09:22
koła wyważone zbieżność ustawiona i nica dalej to samo... pomóżcie co może być... może ma ktoś jakiegoś zaprzyjaźnionego mechanika który by mi zbadał co to jest... WIe możę ktoś ile kosztuje piasta na koło przednie do hani 1.7... I czy w ogóle można ją zgiąć... Mechanik mi powiedział że to mozę być winą ...???? Miał ktoś podobny przypadek.. dajcie pare rad bo nie chce żeby mnie naciągnęli na wymianę pół auta szukając przyczyny...