Zobacz pełną wersję : 1.3 - zapalanie na LPG
Honda Civic 1.3 + instalacja LPG.
Autko ładnie pali na LPG, od razu - nie trzeba dodawać gazu. Wiem, że powinno się palić na benzynie ale jestem ciekaw jaki wpływ ma instalacja na samochód.
Chodzi mi o to, czy po jakimś czasie nie bedzie go trudniej odpalać z LPG.
Wiem, że wpływa to na żywotność silnika ale jak to z tym dokładnie jest? :)
reduktor w ten sposób predzej Ci padnie ale mozna samemu zregenerować za jakieś 50 zł, u mnie tyle to wyniosło przy instalacji ElpiGaz
ja mam troche trudniej na gazie odpalić gdy jest tylko kilka stopni.
ja to aby odpalić na lpg+blos to kręcić muszę z 10s oczywiście była to próba bo tak to zawsze na pb odpalam i gaszę lecz nie zawsze z tym gaszeniem wychodzi bo często po przełączeniu na pb samochód gaśnie tzn. pewnie za bogata mieszanka się robi..
Kiedyś miałem Renówke 19 1.7 na gazie i pewnego razu (parę lat temu) padła mi pompka paliwa i od tamtego czasu Renata nie widziała paliwa w baku i nawet przy najgorszych mrozach była odpalana na gazie i nie było z nią totalnie żadnych problemów, no wiadomo, że jak wszystko się zużywa, ale dopiero po ok4 latach był wymieniany reduktor i teraz mam Hanie 1.3 też na gazie i ją cały czas odpalam na gazie, ale nie będę z Hanią eksperymentował aż tak hehe i w zimę normalnie na PB ją będę odpalał he