PDA

Zobacz pełną wersję : Osłony amortyzatorów - MB2

Damiano
08-11-06, 23:39
Witam :!:

Proszę powiedzcie mi, gdzie mogę kupić jakieś dobre (!) osłony (z odbojami) tylnych amortyzatorów :?: Pytałem w jednym sklepie i są osłony gumowe z JC za 35zł/szt, ale podobno szybko pękają :sad: Czekam na Waszą pomoc :wink:

P.S. Kupiłem Bilsteiny B4, ale osłon w komplecie nie było :sad: Zresztą do Kayaby podobno też nie dają.

Pozdrawiam :!:

TeeS1975
09-11-06, 02:45
A nie masz oryginalnych z obecnych amorków :?: osłony się raczej nie psują, co do odboi to nie wiem ale osłony mozna przełożyć

Damiano
09-11-06, 10:17
No mam od starych, ale nie wiem w jakim sa stanie, czy po tych 120 kkm sie jeszcze nadaja :wink: Myslalem, ze do nowych amorkow powinny byc nowe oslony ( :?: ).

TeeS1975
09-11-06, 14:11
Te osłony to kawał plastikowej rurki, tam nie ma się co niszczyć a te co można dokupić "uniwersalne" to totalna kaszanka, odboje uniwersalne trzeba troszkę stuningować ostrym nożem i pasują jak ta lala do oryginalnych osłon, ja zmieniałem w weekend, a moja Hania ma już prawie 180 kkm i osłony są ok :twisted:

powodzenia

Damiano
09-11-06, 15:02
No to spoko :) Ale te odboje są razem z osłoną :( , przynajmniej takie ogladalem w sklepie. Chyba ze mozna te odboje wyjac :?:

Pozdrawiam!

TeeS1975
09-11-06, 15:29
można wyjąć to jest wykonane z jakiejś pianki czy czegoś podobnego nożem idzie ciąć :P

Damiano
09-11-06, 19:36
Dzieki za informacje :!: Powiedz mi jeszcze, gdzie moge takie odboje kupic :?: Otrzymam je w każdym sklepie z czesciami :?: Pytać o uniwersalne :?: Rozumiem, ze te co mam to raczej nie beda sie nadawac, biorac pod uwage przebieg :?:

P.S. Sorry za tyle pytan i od razu dziekuje za odpowiedzi :wink:

TeeS1975
09-11-06, 23:02
tam gdzie sprzedają amorki na pewno maja odboje

Damiano
10-11-06, 10:12
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :!:

[ Dodano: Sob 11 Lis, 2006 ]
Podzwoniłem dzisiaj po paru sklepach z amorkami (również do paru osób z allegro) i osłony z odbojami oczywiście są, ale do hondy nie ma :sad: Pytając sie o uniwersalne odboje (bo z osłon już zrezygnowałem) każdy mi odpowiadał, że nie ma uniwersalnych i muszę podać do jakiego auta są potrzebne :? W związku z tym, może orientujecie się do jakiego auta kupić te odboje, aby pasowały (bez większej modyfikacji) do mojej hani :?: Może chociaż jakieś wymiary albo zdjęcie (wiedziałbym jakiego kształtu szukać) :wink:

Dziękuję za wszelką pomoc :)

[ Dodano: Wto 14 Lis, 2006 ]
Nikt nie może mi poradzić jakie te odboje :?: :sad: