PDA

Zobacz pełną wersję : obr nadal skaczą

Nowakman85
16-08-10, 15:54
Witam po montazu lpg w moim aucie zaczely skakac oborty na pb jak i na lpg .Po przeczytaniu wielu tematów postów itp zabrałem sie za czyszczenie silniczka krokowego po jego przeczyszczeniu problem znikł na 4 dni i nadal jest to samo tyle ze problem z obrotami wystepuje na pb na zimnym silniku.Czego to moze byc zasluga przed instalacja lpg nic takiego nie mialo miejsca .Zle zainstalowany gaz?? moze jakis uklad nie dziala? Tutaj macie fotke z podzespołami tego lpg moze to cos pomoze
http://a.imageshack.us/img340/5928/abcd0002bu.jpg
Oczywiscie byłem u nich na regulacji oborty lpg doprowadzili nawet do porzadku ale nie ma oczywiscie mowy o jakims błedzie z ich strony ale to tylko oni tak twierdza jesli nie znajde tu pomocy to pojade do innych gaziarzy i niech oni to zobacza tylko czy to ma sens.

Nowakman85
22-08-10, 17:36
Widze ze brak odp :( dodam jeszcze troche nowych spostrzeżeń a mianowicie oboroty skacza na pb tylko i wylacznie na lekko nagrzanym silniku cos kolo temp 20-30 a na kompletnie zimnym po nocy lub nagrzanym juz powyzej okolo 30-40 st jest ok nie rozumiem tego kompletnie

jasiek09
22-08-10, 23:09
mogą skakać jeśli są za niskie, przy przepustnicy masz taką śrubkę regulacyjną, spróbuj delikatnie podnieść obroty

Nowakman85
23-08-10, 17:56
800obr jest ok?? wiec raczej nie bede nic krecic

Nowakman85
28-08-10, 17:30
walcze z problemem intensywnie juz od dobrych 2 tyg mam troche nowych faktów sprawdzilem juz prawie wszystko i zauwazylem ze problem znika jesli odlacze bezpiecznik od instalacji gazowej co chyba by oznaczało ze cos nie tak z elektryka gazowa ewentualnie ona ma negatywny wplyw na skakanie obrotów