PDA

Zobacz pełną wersję : D 15 Z6 Hatchback Dziwny Problem z drzwiami

pacha
16-08-10, 14:15
Pomocy Panowie w mojej Hance z 97 r hatchback zaczeła przedostawać się woda od gory drzwi od strony pasazera tak jakby drzwi nie przylegały wystarczająco ale nie są opadnięte... Pytanko moje jest nastepujące jak zniwelować ową dolegliwość w mojej hance tzn jak dociągnąć te drzwi zeby juz woda się nie przedostawała prosze dobrzy ludzie o pomoc :-)

skolopendra
16-08-10, 16:12
niewielka regulacja jest w zamku drzwi

pacha
17-08-10, 11:35
a jakoś bardziej łopatologicznie co odkrecić co poluznić ?? bo troszke to denerwuje nawet podczas szybkiej jazdy sluchac delikatny szum .....a czy uchwyt ktory łapie drzwi przy zamykaniu jest regulowany??

pacha
18-08-10, 15:23
Halo halo dalej oczekuje na pomoc w tym temacie...pozdro

WaSSIL
18-08-10, 16:16
sprawdź czy zawias drzwi nie jest poluzowany - jeśli tak to musisz wyregulować i porządnie dokręcić - miałem tak u siebie i jedną śrubą to wyregulowałem

spietyq
30-07-14, 23:12
Pomocy Panowie w mojej Hance z 97 r hatchback zaczeła przedostawać się woda od gory drzwi od strony pasazera tak jakby drzwi nie przylegały wystarczająco ale nie są opadnięte... Pytanko moje jest nastepujące jak zniwelować ową dolegliwość w mojej hance tzn jak dociągnąć te drzwi zeby juz woda się nie przedostawała prosze dobrzy ludzie o pomoc mam ten sam problem, może jakieś pomysły jak i gdzie wyregulować

siara87
30-07-14, 23:15
najpierw sprawdz luz na zawiasach, moze drzwi ci opadly

erlox
02-08-14, 14:02
sprawdź zawiasy to po 1 jak to nie to to zapytam kumpla miał identyczny problem i dam ci znać pisz PW jak coś

spietyq
02-08-14, 19:43
problem polega na tym, że po 1 - drzwi nie opadły po 2 - zawiasy na swoim miejscu bez jakichkolwiek luzów, drzwi elegancko spasowane, dobrze się nie zamykają, poszedłem na skróty bo już pomysły się wyczerpały, użyłem siły i je przegiąłem w miejscu odejścia ramki drzwi od budy

siara87
02-08-14, 21:54
a ten spaw ktory łączy ramke z drzwiami ci nie puścił?

spietyq
03-08-14, 05:09
obawiałem się tego, ale nie puścił