Zobacz pełną wersję : Ogromne Spalanie
Witam! Właśnie nabyłem Civica 1,3 16V z 91r. Super autko ale ma jedną wadę! Ni wiem czemu ma tak ogromny apetyt na paliwko. spala mi prawie 12l/100km! To chyba zbyt wiele?! Zauażyłem że podczas zmiany biegu i gwałtowniejszym wciśniciu pedału gazu przez moment jakby nie miała mocy i dopieo po chwili ciągnie do przodu a także im cieplejszy silnik i bliżej do wyłączenia się ssania po przygazowaniu zbyt wolno schodzi z obrotów.
Proszę o pomoc ! Co może być przyczyną takich zachowań i gdzie solidnie i za rozsądną cenę mogę usunąć te paskudne obiawy. Oczywiście chodzi mi o Łódź
Dzięki i Pozdrawiam :mrgreen:
a filtry, oleje? (dokłądniej paliwa i powietrza?) - moze nigdy nikt ich nie wymieniał...
do tego regulacja zaworów...
no i ciekawe czy ktos nioc nie podłubał w gaźniku...
Proszę o pomoc ! Co może być przyczyną takich zachowań i gdzie solidnie i za rozsądną cenę mogę usunąć te paskudne obiawy. Oczywiście chodzi mi o Łódź
Dzięki i Pozdrawiam :mrgreen:
Termostat, filtry, przewody wn i cala reszta...
Ja bym jeszcze sprawdził silniczek krokowy , skoro wolno spada z obrotów i ma lekkie zamuły po wciśnięciu pedału gazu:/.
- regulacja zaworów
- silniczek krokowy
- przegląd stanu układu wydechowego (może być zapchany)
- filtr powietrza!
- szczelność układu paliwowego?
- regulacja gaźnika - to już kiepska sprawa
jest opcja że masz dziurawy pływak w gaźniku i wtedy paliwko leje jak z cebra do gardzieli
druga opcja to regulacja poziomu paliwa w gaźniku jak zdejmiesz filtr razem z obudową to widać goły gażnik z boku jest okienko w którym widać paliwo w gażniku trzeba tak regulować śróba od góry żeby paliwo ustawiło poziom na połowe okienka sprawdz to,moja była eg3 paliła na kacie (7000 tys obr :D praktycznie non stop)
10 litrów benzy