PDA

Zobacz pełną wersję : Podświetlenie zegarów i wskazówek

Skoti
11-08-10, 09:58
W związku że stare forum nie hula a szukajka nic nie znajduje mam pare pytań:
http://img54.imageshack.us/i/zegar51vh3.jpg/ (fotka zapożyczone z tematu przyklejonego) jak został uzyskany efekt łuny przy wskazówkach(to że są pomalowane czyms(pytanie czym ?) to jedno ale chodzi mi o poświatę pod nimi. została uzyskana przez farbkę czy montaż dodatkowego podświetlenia?

sebush
11-08-10, 10:07
te wskazowki sa swiecace i raczej nie byly malowane niczym

kiedys widzialem na forum ze jeden uzytkwonik przekladal takie wskazowki chyba z hyundaia

drakaa
11-08-10, 10:17
Tak tylko że przekładanie wskazówek nie jest łatwe... w bardzo prosty sposób można uszkodzić wskazówkę od paliwa. Gdzieś kiedyś słyszałem że są jakieś "nakładki" (skarpetki) świecące na wskazówki

king_doom
11-08-10, 11:09
Za przerabianie ich nie warto sie brac, w wiekszosci wypadkow konczy sie uszkodzeniem. A po pomalowaniu ich zaczynaja przeklamywac predkosc...

karpik85
11-08-10, 11:26
Te wskazówki z pierwszego posta są podświetlone diodami led.

Za przerabianie ich nie warto sie brac, w wiekszosci wypadkow konczy sie uszkodzeniem. A po pomalowaniu ich zaczynaja przeklamywac predkosc...

Mam dwa lata pomalowane wskazówki farbką do tego stworzoną i wszystko działa normalnie, więc nie wiem skąd rewelacja o przekłamywaniu.

king_doom
11-08-10, 12:12
No skoro tak mowisz to pewnie tak jest ... po prostu to wyczytalem gdzies.

embargo
11-08-10, 20:56
wskazówki idzie wyciągasz bez problemu i nic nie uszkodzisz...
Pasują np od e46 , problem jest jedynie z wsadzeniem ich i ustawieniem w odpowiednim położeniu próbowałem ale się wk... i teraz mama zegary z integry które oryginalnie mają podświetlane wskazówki i po problemie ...

Skoti
12-08-10, 00:14
Dzięki wszystkim na rady.
Arturwwa masz rozdwojenie jaźni ?

Nemereth
12-08-10, 09:11
Zegary JDM. Nie ma aż takiej "łuny" ale jak dla mnie ładnie działają :)