Zobacz pełną wersję : Podświetlenie zegarów i wskazówek
W związku że stare forum nie hula a szukajka nic nie znajduje mam pare pytań:
http://img54.imageshack.us/i/zegar51vh3.jpg/ (fotka zapożyczone z tematu przyklejonego) jak został uzyskany efekt łuny przy wskazówkach(to że są pomalowane czyms(pytanie czym ?) to jedno ale chodzi mi o poświatę pod nimi. została uzyskana przez farbkę czy montaż dodatkowego podświetlenia?
te wskazowki sa swiecace i raczej nie byly malowane niczym
kiedys widzialem na forum ze jeden uzytkwonik przekladal takie wskazowki chyba z hyundaia
Tak tylko że przekładanie wskazówek nie jest łatwe... w bardzo prosty sposób można uszkodzić wskazówkę od paliwa. Gdzieś kiedyś słyszałem że są jakieś "nakładki" (skarpetki) świecące na wskazówki
Za przerabianie ich nie warto sie brac, w wiekszosci wypadkow konczy sie uszkodzeniem. A po pomalowaniu ich zaczynaja przeklamywac predkosc...
Te wskazówki z pierwszego posta są podświetlone diodami led.
Za przerabianie ich nie warto sie brac, w wiekszosci wypadkow konczy sie uszkodzeniem. A po pomalowaniu ich zaczynaja przeklamywac predkosc...
Mam dwa lata pomalowane wskazówki farbką do tego stworzoną i wszystko działa normalnie, więc nie wiem skąd rewelacja o przekłamywaniu.
No skoro tak mowisz to pewnie tak jest ... po prostu to wyczytalem gdzies.
wskazówki idzie wyciągasz bez problemu i nic nie uszkodzisz...
Pasują np od e46 , problem jest jedynie z wsadzeniem ich i ustawieniem w odpowiednim położeniu próbowałem ale się wk... i teraz mama zegary z integry które oryginalnie mają podświetlane wskazówki i po problemie ...
Dzięki wszystkim na rady.
Arturwwa masz rozdwojenie jaźni ?
Zegary JDM. Nie ma aż takiej "łuny" ale jak dla mnie ładnie działają :)