PDA

Zobacz pełną wersję : wieszka chlodnica

kuki
01-04-05, 17:46
Niewiecie jaka chlodnice moglbym zastapic seryjna z 1.5. Mam autko po swapie(B16A2) chlodnica zostala z 1.5 i teraz wentylator wlacza sie niemal co 2-3 minuty nawet na wolnych obrotach czasami. Teraz po sporych modach silnik grzeje sie bardziej chodz nie zauwazylem tego na wskazniku temp. Chicalbym wsadzic chlodnice na cala czerokosc lacznie z miejscem na chlodnice od klimy tylko jaka by podeszla?? moze od accorda ??

ARTX
01-04-05, 17:47
od Integry lub CRXa

hcc
01-04-05, 18:00
chlodnica od VTI da sobie rade. Ja taka mam i nie narzekam na przegrzania a mam ponad 250 koniuf :)

kuki
01-04-05, 18:05
chlodnica od VTI da sobie rade. Ja taka mam i nie narzekam na przegrzania a mam ponad 250 koniuf :)

Ja tam wole spac spokojnie moj silnik jest troche podkrecony moze nie 250 kucy ale napewno daje mu popalic :]

hcc
01-04-05, 18:11
Ja tam wole spac spokojnie moj silnik jest troche podkrecony moze nie 250 kucy ale napewno daje mu popalic :]

i to wystarczy zebys spal spokojnie, a jezeli juz cos mialbyc chlodzic to extra to raczej olej ( skoro mowisz ze dajesz mu popalic ).
takie moje zdanie. A jesli chcesz chlodnice x2 to od integry albo CRX.

kuki
01-04-05, 18:17

i to wystarczy zebys spal spokojnie, a jezeli juz cos mialbyc chlodzic to extra to raczej olej ( skoro mowisz ze dajesz mu popalic ).
takie moje zdanie. A jesli chcesz chlodnice x2 to od integry albo CRX.

A jak jest z uchwytami rozstaw uchwytow od klimy w orginalnej chlodnicy beda pasowac do chlodnicy od CRX-a czy trzeba cos przerabia??

Pati
01-04-05, 20:42
jak wsadzasz cos nie stąd do licz się z przeróbkami. wstaw chlodnice z VTi, bo CRXowa pomimo szerokości jest tak samo wydajna, a bedzie dodatkowa kombinacja z mocowaniem. wsadź ewentualnie chłodnicę oleju z termostatem i wskaznik temperatury i cisnienia oleju.

LIO
01-04-05, 21:59
mocowania to nie proble,m, wystarczy kawalek plaskownika z otworem i sruba. To nie jest problem. Jedyna rozsadna chlodnica, poza ta z VTI to jest ta z integry. Kazda inna duza np. z zelazka ze slabszym silnikiem nie jest wcale bardziej wydajna. Wielkosc to nie wszystko. Kazdy kto nie zna Hondy, na widok chlodnicy mówi: "ale malutka" a jednak starcza...