PDA

Zobacz pełną wersję : alarm w 1.4i ej9 wariuje czasami

pablo12
07-08-10, 22:49
mam w moim ej9 dość często tak iż gaszę wychodzę zamykam pilotem wszystko fajnie rygle wskakują światła mrugną sygnał 1Xpiknie i super auto zamknięte idę do domu i słyszę jak alarm popiskuje tak jakby normalnie ostrzega że ktoś nie wiem oparł się lub walną w karoserie wyglądam za okno spokój nic się nie dzieje schodzę bo popiskiwanie się powtarza zamykam okna sprawdzam i wale drzwiami klapą aby dobrze zamknąć idę do domu i znów po chwili pip pip parę razy otwieram go i zamknę i znowu pip pip znów schodzę zapale silnik zgaszę zamkną drzwi okna sprawdzę, uzbroję alarm i nagle przestaje za dwa 2dni znów ni z tego ni z owego znów słyszę jak sąsiadów wieczorem w****ia pod oknami

Co jest przyczyną? nie wiem czułość żadnych czujników kabinie nie mam sterownik schowany syrena na kluczyk i tyle nie znam się czy to jest wina nie wiem czujników w drzwiach zaśniedziały czy jak że czasem ok cały dzień całą noc stoi się nic nie dzieje a czasem odbija co posprawdzać na początek przed podjechaniem gdzieś do fachowca????????????????

Chipsy2
08-08-10, 08:08
Jest dużo central alarmowych więc ciężko będzie odpowiedzieć. Pierw sprawdź tak jak napisałeś czujniki zamknięcia drzwi. Ale sprawdź też poziom naładowania akumulatora. A może właśnie pierw naładuj akumulator i zobacz co się będzie działo.

pablo12
08-08-10, 18:45
aku na oko ok pali na raz zawsze ale coś popatrzę

Chipsy2
09-08-10, 13:29
do rozruchu i owszem może mu wystarczać ale sprawdzić warto bo to koszt praktycznie żaden

Son - Goku
13-08-10, 12:59
Nie wiem jaki w tym modelu kwi problem, ale z naszych modeli,główną przyczyną były czujniki drzwi.

Trzeba było je izolować, by wilgoć nie dostała się do styków.

pablo12
19-08-10, 13:15
poruszałem tymi gumkami i na razie nie było objawów spokój............