PDA

Zobacz pełną wersję : samoregulujaca się głośnosc ?????

Venom
02-11-06, 18:56
no więc radyjko pionek deh 6800 i mam taki mały problem podczas jazdy samo się podgłasnia i scisza najpierw myślałem że to taki bajer i jak sie dodaje gazu to się samo podgłasnia potem jednak stwierdziłem że to raczej robi się głośniej jak np otworzę szyby czy jadę po kostce(ogólenie na zewnątrz robi się glośniej) co z tym zrobić bo to jest bardzo denerwujące a w instrukcji nic nie znalazłem na ten temat gdzie t wyłączyć czy jest w opcjach czy jak.?????

eVok
02-11-06, 20:25
było o tym na forum.tuning.pl poszukaj bo ja nie mam teraz czasu :wink:

Venom
02-11-06, 20:41
nie ma to jak fachowa pomoc......................

MartinS
02-11-06, 21:00
nie wiem jak w pionku ale w philipsie w lagunei ojca tez jest taka opcja i moim zdaneim to przydatne jest tylko mzoe jakos za czuło mas zustawione czy co....a i mozna ja wyłaczac i włączac wiec w pionku na pewno też....

Venom
02-11-06, 21:07
wiesz ale nie moge dość gdzie to się ustawia inst mam tylko po angielsku i tak 50na 50 rozumeim a mi to przeszkadza bo jak ustawie sobie troszkę głośniej to jak się zaczyna samo ustawiac to głośniki mi wariują a to już nie jest fajne

MartinS
02-11-06, 21:11
a nei ma gdzies w necie instrukcji po polsku?

Venom
02-11-06, 21:14
może i gdzieś jest ale na hasło pion..6800 itp nic nie mogę znalezc

eVok
02-11-06, 21:28
a masz w ustawieniach opcję " ASL" ?

Venom
02-11-06, 21:40
nie przypominam sobie ale jest coś takiego jak BSM-: press function until BSM appears in the display i dalej BS, begins to flash.while bsm is flashing the six strongest broadcast frequencies will be stored under preset tuning butons 1-6 in the order of their signal strength when finished BSM stops flashin tak to jest w instrukcji może to to???

eVok
02-11-06, 21:52
BSM (Pamięć najsilniejszych stacji)
ASL (Automatyczne poziomowanie dźwięku)
musi być opcja ASL
dane ze strony Pioneera
http://www.pioneer.pl/pl/products/25/121/61/DEH-P6800MP/index.html

wyłącz ją i po sprawie
bardziej fahowo ne łumiem :wink:

tomalo
02-11-06, 21:54
jest ASL (automatic Sound Levelizer) - regulacja glosnosci w zaleznosci od szumow otoczenia
i jest o tym w instrukcji... w english na stronie 44 :)

wciskasz AUDIO az pojawi Ci sie ASL
GORA wlacza ASL
pojawia Ci sie ASL MID
PRAWO i LEWO reguluje poziom ASL (low - mid low - mid - mid high - high)
DOL wylacza ASL

a instrukcja jest na stronie pioneera, wystarczy kliknac

KLIK (http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/RegistrInstrMan.nsf/search?openform&Modelnr=DEH-P6800MP)

Venom
02-11-06, 22:01
dziękuję bardzo:)teraz już sobie poradzę