PDA

Zobacz pełną wersję : UFO - problem Check Engien przy wysokim kręceniu

Igor_s4
03-08-10, 19:23
Witam.Znajomy ma problem ze swoim civicem. Jakiś czas temu przy wyprzedzaniu doszedł do 5tys obrotów zapalił mu się check? przez jakiś kilka minut auto maxymalnie kręciło się do 2.5 tys obrotów. Postało i auto normanie jedzie tylko że pojawia się check co to może być?

szubek
04-08-10, 16:06
Diesel czy benzyna napisz coś więcej nikt nie wróży na forum z "fusów"

ga_cex
04-08-10, 16:09
Jaki silnik, rocznik, przebieg.
Kiedy wymiana filtrów, może jakiś syf w paliwie... Kontrolka zwykle nie zapala się bez przyczyny.
Jeśli wszystko było pilnowane -> to tylko podpiąć pod komputer w ASO.H.
Kiedy i gdzie tankował bęzyne - czy przypadkiem nie nalał jakiejś lewej.

Igor_s4
05-08-10, 22:36
Diesel. Tankował dzień wcześniej na orlenie więc raczej nie wina paliwa.Auto teraz normalnie jezdzi tylko przy odpaleniu wywala checka..

Ca$h
05-08-10, 22:45
Diesel. Tankował dzień wcześniej na orlenie więc raczej nie wina paliwa.Auto teraz normalnie jezdzi tylko przy odpaleniu wywala checka..
u kogo bym nie slyszal o jakims problemie to w wiekszosci pojawia sie wymieniona stacja :P

gongor
06-08-10, 23:17
Jedź na kompa. Bez numeru błędu może to być wszystko. Moja rada - jedź zobacz co to za błąd - jeśli auto już normalnie się zachowuje powiedz tylko by go wykasowali. Jeśli helikopter znów wyskoczy to już dupa - będzie grzebanina. Jeśli nie to luz.

buri
09-08-10, 11:09
przeciez on nie mowi ze helikopter (check engine) wyskoczyl tylko chceck system - u mnie pojawia sie to co jakis czas wlasnie przy odpalaniu auta, jezdze z tym od ponad roku - podobno winne sa spadki napiecia - tak powiedzieli po podpieciu pod komp

gongor
09-08-10, 13:49
przeciez on nie mowi ze helikopter (check engine) wyskoczyl tylko chceck system

A to źle przeczytałem :p

geo
09-12-12, 11:22
przeciez on nie mowi ze helikopter (check engine) wyskoczyl tylko chceck system - u mnie pojawia sie to co jakis czas wlasnie przy odpalaniu auta, jezdze z tym od ponad roku - podobno winne sa spadki napiecia - tak powiedzieli po podpieciu pod komp

Odkopuję temat,mi też wywala. Coś z napięciem, aku nowy i cały czas jest check. Teraz jak chce zaczytać błąd metodą na folie aluminiowa to sie nie da bo pokazuje że nie ma błędów. Macie jakies pomysły, rozwiązania?

TRAFO
09-12-12, 11:39
Wg mnie skoro na folię nie idzie to bez odczytania błędu HDSem albo innym ELMem się nie obejdzie.

prz3mo
09-12-12, 17:25
Yyyy... o co chodzi z tą folią alu? :)

4gotten
09-12-12, 17:52
wkładając kawałek folii aluminiowej w gniazdo ulokowane w wewnętrznej skrzynce bezpiecznikowej można odczytać część błędów.

russso
10-12-12, 08:07
bardzo proszę o bardziej szczegółową instrukcję z ta folią.

4gotten
10-12-12, 11:14
dokładny opis na forum civinfo (http://www.civinfo.com/forum/how/7044-read-clear-diagnostic-error-codes-no-special-tools.html).

TRAFO
10-12-12, 14:26
A po naszemu masz w serwisówce np TUTAJ. (http://www.trafo.za.pl/honda/serwisowka/L00/HTML/00/SMG6E00K76300000000BBLT10.HTML) Na dole w opisie "Bez HDS". Obrazki otwierają się tylko w IE