Zobacz pełną wersję : UFO - problem Check Engien przy wysokim kręceniu
Witam.Znajomy ma problem ze swoim civicem. Jakiś czas temu przy wyprzedzaniu doszedł do 5tys obrotów zapalił mu się check? przez jakiś kilka minut auto maxymalnie kręciło się do 2.5 tys obrotów. Postało i auto normanie jedzie tylko że pojawia się check co to może być?
Diesel czy benzyna napisz coś więcej nikt nie wróży na forum z "fusów"
Jaki silnik, rocznik, przebieg.
Kiedy wymiana filtrów, może jakiś syf w paliwie... Kontrolka zwykle nie zapala się bez przyczyny.
Jeśli wszystko było pilnowane -> to tylko podpiąć pod komputer w ASO.H.
Kiedy i gdzie tankował bęzyne - czy przypadkiem nie nalał jakiejś lewej.
Diesel. Tankował dzień wcześniej na orlenie więc raczej nie wina paliwa.Auto teraz normalnie jezdzi tylko przy odpaleniu wywala checka..
Diesel. Tankował dzień wcześniej na orlenie więc raczej nie wina paliwa.Auto teraz normalnie jezdzi tylko przy odpaleniu wywala checka..
u kogo bym nie slyszal o jakims problemie to w wiekszosci pojawia sie wymieniona stacja :P
Jedź na kompa. Bez numeru błędu może to być wszystko. Moja rada - jedź zobacz co to za błąd - jeśli auto już normalnie się zachowuje powiedz tylko by go wykasowali. Jeśli helikopter znów wyskoczy to już dupa - będzie grzebanina. Jeśli nie to luz.
przeciez on nie mowi ze helikopter (check engine) wyskoczyl tylko chceck system - u mnie pojawia sie to co jakis czas wlasnie przy odpalaniu auta, jezdze z tym od ponad roku - podobno winne sa spadki napiecia - tak powiedzieli po podpieciu pod komp
przeciez on nie mowi ze helikopter (check engine) wyskoczyl tylko chceck system
A to źle przeczytałem :p
przeciez on nie mowi ze helikopter (check engine) wyskoczyl tylko chceck system - u mnie pojawia sie to co jakis czas wlasnie przy odpalaniu auta, jezdze z tym od ponad roku - podobno winne sa spadki napiecia - tak powiedzieli po podpieciu pod komp
Odkopuję temat,mi też wywala. Coś z napięciem, aku nowy i cały czas jest check. Teraz jak chce zaczytać błąd metodą na folie aluminiowa to sie nie da bo pokazuje że nie ma błędów. Macie jakies pomysły, rozwiązania?
Wg mnie skoro na folię nie idzie to bez odczytania błędu HDSem albo innym ELMem się nie obejdzie.
Yyyy... o co chodzi z tą folią alu? :)
wkładając kawałek folii aluminiowej w gniazdo ulokowane w wewnętrznej skrzynce bezpiecznikowej można odczytać część błędów.
bardzo proszę o bardziej szczegółową instrukcję z ta folią.
dokładny opis na forum civinfo (http://www.civinfo.com/forum/how/7044-read-clear-diagnostic-error-codes-no-special-tools.html).
A po naszemu masz w serwisówce np TUTAJ. (http://www.trafo.za.pl/honda/serwisowka/L00/HTML/00/SMG6E00K76300000000BBLT10.HTML) Na dole w opisie "Bez HDS". Obrazki otwierają się tylko w IE