Zobacz pełną wersję : Jak usunąć wosk z listew?
Woskowałem i woskowałem i woskowałem, a jak skończyłem to się okazało, że gdzieniegdzie zachaczyłem czarne listewki przy szybach i antenkę (fakinsierotazemnie) i teraz jak mam się pozbyć tych białych smug?? Ma ktoś gotowy patent na to?
Poczekaj parę dni i samo zejdzie. Ja też ostatnio woskowałem auto i zachciało mi się woskować tez lotkę spoon style. Problem w tym że malowałem ja na czarny mat! Za nic nie mogłem tego "odwoskować", po paru dniach było ok.
kiedyś miałęm podobny problem i znalazłem na forach polecali uwaga- ocet na szmatkę i ścierać i u mnie pomogło
Ocet? Przetestuje, dzięki :) mam ten problem już jakieś 1,5miecha tylko nie miałem czasu się za to zabrać więc, że samo zejdzie, nie mam co liczyć
Zmywaczem silikonów można robić takie rzeczy. To jest do odtłuszczania, niwelowania smarów itd.
najlepiej przed woskowaniem wszystkie elementy, których nie chcesz nawoskować - lampy,plastiki, okleić taśmą masującą.
kuba_guzik110
01-08-10, 14:14
benzyna ekstrakcyjna spróbuj
kiedyś miałęm podobny problem i znalazłem na forach polecali uwaga- ocet na szmatkę i ścierać i u mnie pomogło
Sprawdzone, ale nie dokońca pomogło, mam spękane listwy od słońca i ze szczlin nie ma jak tego ruszyć. Faza druga - benzyna ekstrakcyjna, jak nie pomoże to prysne szprajem i z bani
nie zapomnij o tym ze jak bedziesz to usowal jakas chemia to przy okazji usuniesz wosk z lakieru gdzie poleci plyn. Generalnie pracuje na myjni i jak ktos chce usunac slady wosku to zazwyczaj mocny bezdotyk pomaga ale to szkodzi lakierowi. Na przyszlosc polecam wosk m3 albo 3m nie pamietam nazwy. Trzeba go odrazu docierac a nie czekac az wyschnie i dopiero trzec a jest naprawde rewelacyjne. Dla porownania wytrzymuje ok 10 myc bezdotykiem gdzie inne woski wytrzymuja gora 2 razy. A jak myjesz szamponem to juz wogole masz z glowy na pol roku. A tymi resztkami pasty sie nie przejmuj. Same z czasem zejda ;p
Benzyna nie dała rady, po pracy spróbuje bezdotyku...
heh to jak nie zejdzie to CI powiem ze bardzo dobry wosk nalazyles ;p
popsikaj sprayem do nabłyszczania opon,tym od mokrego efektu,u mnie działa :)
Zwycięscą walki ze śladami wosku ogłaszam czernidło do zderzaków TADAAA :]
hehe chyba do pierwszej wizyty na myjce ;p Bo po myciu zejdzie ;p