Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak usunąć wosk z listew?

Astec_HC
30-07-10, 15:20
Woskowałem i woskowałem i woskowałem, a jak skończyłem to się okazało, że gdzieniegdzie zachaczyłem czarne listewki przy szybach i antenkę (fakinsierotazemnie) i teraz jak mam się pozbyć tych białych smug?? Ma ktoś gotowy patent na to?

radar333
30-07-10, 16:04
Poczekaj parę dni i samo zejdzie. Ja też ostatnio woskowałem auto i zachciało mi się woskować tez lotkę spoon style. Problem w tym że malowałem ja na czarny mat! Za nic nie mogłem tego "odwoskować", po paru dniach było ok.

jasiek09
30-07-10, 16:46
kiedyś miałęm podobny problem i znalazłem na forach polecali uwaga- ocet na szmatkę i ścierać i u mnie pomogło

Astec_HC
31-07-10, 22:14
Ocet? Przetestuje, dzięki :) mam ten problem już jakieś 1,5miecha tylko nie miałem czasu się za to zabrać więc, że samo zejdzie, nie mam co liczyć

lozek
31-07-10, 23:09
Zmywaczem silikonów można robić takie rzeczy. To jest do odtłuszczania, niwelowania smarów itd.

tomay
01-08-10, 12:37
najlepiej przed woskowaniem wszystkie elementy, których nie chcesz nawoskować - lampy,plastiki, okleić taśmą masującą.

kuba_guzik110
01-08-10, 14:14
benzyna ekstrakcyjna spróbuj

Astec_HC
02-08-10, 09:45
kiedyś miałęm podobny problem i znalazłem na forach polecali uwaga- ocet na szmatkę i ścierać i u mnie pomogło

Sprawdzone, ale nie dokońca pomogło, mam spękane listwy od słońca i ze szczlin nie ma jak tego ruszyć. Faza druga - benzyna ekstrakcyjna, jak nie pomoże to prysne szprajem i z bani

Tobjas
09-08-10, 10:14
nie zapomnij o tym ze jak bedziesz to usowal jakas chemia to przy okazji usuniesz wosk z lakieru gdzie poleci plyn. Generalnie pracuje na myjni i jak ktos chce usunac slady wosku to zazwyczaj mocny bezdotyk pomaga ale to szkodzi lakierowi. Na przyszlosc polecam wosk m3 albo 3m nie pamietam nazwy. Trzeba go odrazu docierac a nie czekac az wyschnie i dopiero trzec a jest naprawde rewelacyjne. Dla porownania wytrzymuje ok 10 myc bezdotykiem gdzie inne woski wytrzymuja gora 2 razy. A jak myjesz szamponem to juz wogole masz z glowy na pol roku. A tymi resztkami pasty sie nie przejmuj. Same z czasem zejda ;p

Astec_HC
11-08-10, 10:42
Benzyna nie dała rady, po pracy spróbuje bezdotyku...

Tobjas
13-08-10, 21:00
heh to jak nie zejdzie to CI powiem ze bardzo dobry wosk nalazyles ;p

billiejoe
25-08-10, 11:10
popsikaj sprayem do nabłyszczania opon,tym od mokrego efektu,u mnie działa :)

Astec_HC
26-08-10, 10:48
Zwycięscą walki ze śladami wosku ogłaszam czernidło do zderzaków TADAAA :]

Tobjas
01-09-10, 00:31
hehe chyba do pierwszej wizyty na myjce ;p Bo po myciu zejdzie ;p