Zobacz pełną wersję : Klej na lakierze
ShiroiTokage
24-07-10, 23:01
Czy wiecie jak usunąć klej po starych naklejkach z karoserii ? :confused:
Próbowałem usunąć za pomocą benzyny ekstrakcyjnej, pasty tempo, a nawet brutalnie papierem ściernym 400 :(
Nic skutecznie nie pomaga.
Może macie jakieś doświadczenia?
jak benzyna ekstrakcyjna nie pomaga to masz problem, ale skoro piszesz, ze to po jakichs wlepach to benzyna powinna pomoc. sporobuj podgrzac opalarka i zdjac a reszte syfu benzyna
zombi king
27-07-10, 17:58
benzyna ekstrakcyjna to raczej łagodny zmywacz, a papierem ściernym takiego kleju nie usuniesz (no chyba że weźmiesz np 80 albo 60:D) Ja polecam i rozpuszczalnik NITRO tylko sprawdź czy ci lakieru nie zmywa(Różnie z tym bywa) ale ogólnie jest nieszkodliwy. Jedyne czego możesz się spodziewać to delikatnego zmatowienia lakieru, ale to wypolerujesz pastą polerską np Tempo
u mnie denaturatem poszlo ;)
ja podgrzewalem opalarka, i potem szmata maczana we wrzatku, i caly klej po roznych naklejkach na kilku samochodach idealni zlazl, bez uzycia jakichkolwiek rozpuszczalnikow.
ShiroiTokage
28-07-10, 21:02
Dzięki za wskazówki.
Sam znalazłem inny sposób :D Spryskałem klej preparatem do usuwania smoły K2, klej zamienił się w galaretę, którą usunąłem karta kredytową.
Dzięki za wskazówki.
Sam znalazłem inny sposób :D Spryskałem klej preparatem do usuwania smoły K2, klej zamienił się w galaretę, którą usunąłem karta kredytową.
Można i tak, ale są specjalne krążki ( gumowe [?] ) montowane na wiertarkę którymi jedziemy miejsce po wlepie.
Bez kontaktu z chemią i nisko budżetowo to polecam gumka do ścierania z kiosku :rolleyes: