PDA

Zobacz pełną wersję : Klej na lakierze

ShiroiTokage
24-07-10, 23:01
Czy wiecie jak usunąć klej po starych naklejkach z karoserii ? :confused:
Próbowałem usunąć za pomocą benzyny ekstrakcyjnej, pasty tempo, a nawet brutalnie papierem ściernym 400 :(
Nic skutecznie nie pomaga.
Może macie jakieś doświadczenia?

kurgan
26-07-10, 22:15
jak benzyna ekstrakcyjna nie pomaga to masz problem, ale skoro piszesz, ze to po jakichs wlepach to benzyna powinna pomoc. sporobuj podgrzac opalarka i zdjac a reszte syfu benzyna

zombi king
27-07-10, 17:58
benzyna ekstrakcyjna to raczej łagodny zmywacz, a papierem ściernym takiego kleju nie usuniesz (no chyba że weźmiesz np 80 albo 60:D) Ja polecam i rozpuszczalnik NITRO tylko sprawdź czy ci lakieru nie zmywa(Różnie z tym bywa) ale ogólnie jest nieszkodliwy. Jedyne czego możesz się spodziewać to delikatnego zmatowienia lakieru, ale to wypolerujesz pastą polerską np Tempo

sebush
27-07-10, 17:59
u mnie denaturatem poszlo ;)

Infi
28-07-10, 15:57
ja podgrzewalem opalarka, i potem szmata maczana we wrzatku, i caly klej po roznych naklejkach na kilku samochodach idealni zlazl, bez uzycia jakichkolwiek rozpuszczalnikow.

ShiroiTokage
28-07-10, 21:02
Dzięki za wskazówki.
Sam znalazłem inny sposób :D Spryskałem klej preparatem do usuwania smoły K2, klej zamienił się w galaretę, którą usunąłem karta kredytową.

raggaman
04-08-10, 00:27
Dzięki za wskazówki.
Sam znalazłem inny sposób :D Spryskałem klej preparatem do usuwania smoły K2, klej zamienił się w galaretę, którą usunąłem karta kredytową.

Można i tak, ale są specjalne krążki ( gumowe [?] ) montowane na wiertarkę którymi jedziemy miejsce po wlepie.

Bez kontaktu z chemią i nisko budżetowo to polecam gumka do ścierania z kiosku :rolleyes: