PDA

Zobacz pełną wersję : pasek rozrzadu o 1 ząbek do przodu

dejvt
28-10-06, 17:39
tak włąsnie mam ustawiony pasek (1 zabek do przodu).. tak bylo przed wymianą i było wszystko ok.. teraz na przegladzie w hondzie powiedzili ze rolka szczela bo za mocno moze byc pasek naciągniety.. wiem ze z rozrzadem nie ma zartow wiec chyba wloze troche $ i zrobie to.. ale zastanawia mnie to ze wczesniej tak byl ustawiony pasek i było ok teraz od 11k km mam własnie tak ustawiony i nie było problemów..

a pasek jest o 1 zabek do przodu gdyz jak był ustawiony tak jak niby byc powinien to szarpało samochodem i tak jakby obroty falwoały, były za wysokie itd.. :/

nie wiem co z tym zrobic... to szczelanie z rolki slychac juz prawie od poczatku ...

marcin EZG
28-10-06, 18:17
ja bym sprawdzil znaki na wale i wału rozrzadu ,czy sa dobrze ustawione

Furious
28-10-06, 19:40
masz cos w silniku dlubniete? glowice planowana? nizsza uszczelke?

dejvt
28-10-06, 22:17
masz cos w silniku dlubniete? glowice planowana? nizsza uszczelke?

nie :)

ja bym sprawdzil znaki na wale i wału rozrzadu ,czy sa dobrze ustawione

nie wiem czy o to chodzi ale kumpel jak robil to były takie 2 kreski.. wlasnie jak bylo tak ze jedna była rownolegle w druga to silnik chodzil tak jak nie powinien.. teraz kreseczki sie nie stykaja .. ale ten dziwek odchodzi.. hmmm

BRNK
29-10-06, 13:32
tam sa 3 kreski i napis UP

Mattmax
29-10-06, 13:39
a moze sie kółko rozrządu przestawiło...Ja mialem taki przypadek ze mi sie klin zerwał,kółko sie przestawiło o 2-3 zęby(z powodu niedokręconej sruby od w/w kółka)
na pierwszy rzut oka wszystko wygladało dobrze,pasek w dobrej pozycji,wał korbowy tez,a kółko przestawione...pozdrawiam

loczek
30-10-06, 17:38
[quote="Mattmax"]a moze sie kółko rozrządu przestawiło...Ja mialem taki przypadek ze mi sie klin zerwał,kółko sie przestawiło o 2-3 zęby(z powodu niedokręconej sruby od w/w kółka)
na pierwszy rzut oka wszystko wygladało dobrze,pasek w dobrej pozycji,wał korbowy tez,a kółko przestawione...pozdrawiam[/qu

i jak ogarniety juz sprzet