Zobacz pełną wersję : Filtr pyłkowy /kabinowy
Witam gdzie znajduje się filtr pyłkowy /kabinowy???
Witam gdzie znajduje się filtr pyłkowy /kabinowy???
w kabinie po lewej stronie nóg pasażera, za pionową zaślepką.
W 4D taki filtr jest podobno za schowkiem w kokpicie.Czy ktoś już go sam wymieniał?Z tego co piszą w instrukcji trzeba schowek wyciągnąć aby filtr wymienić.Czy da się samemu to zrobić?Pozdrawiam.:)
W 4D taki filtr jest podobno za schowkiem w kokpicie.Czy ktoś już go sam wymieniał?Z tego co piszą w instrukcji trzeba schowek wyciągnąć aby filtr wymienić.Czy da się samemu to zrobić?Pozdrawiam.
bez najmniejszego problemu, tylko musisz wyjąć wszystko ze schowka, bo Ci się posypie na podłogę,ja wkłady kupowałem w inter cars,ale oni w katalogu to mają tylko civica 3/5 d,do 4 d pasują te od accorda,wiem bo właśni taki mam i zamiast 140zł za szt zapłaciłem za 2szt ok 40zł,ale od razu mówię ,że miałem zniżkę od kolegi,ale nawet osoba z ulicy będzie miała dobrą cenę
Bardzo prosty zabieg w 5d z ta zaślepka:) a orientuje się ktoś może czy zakładać filtr węglowy czy papierowy?
ori jest papierowy, ale węglowy wydaje się lepszy bo lepiej pochłania zapachy
bez najmniejszego problemu, tylko musisz wyjąć wszystko ze schowka, bo Ci się posypie na podłogę,ja wkłady kupowałem w inter cars,ale oni w katalogu to mają tylko civica 3/5 d,do 4 d pasują te od accorda,wiem bo właśni taki mam i zamiast 140zł za szt zapłaciłem za 2szt ok 40zł,ale od razu mówię ,że miałem zniżkę od kolegi,ale nawet osoba z ulicy będzie miała dobrą cenę
Dzięki za informację.:)W takim razie w weekend go spróbuje wyjąc o obejrzeć.Może jeszcze nie jest zbyt brudny bo nie zauważyłem aby nadmuch był gorszy.Sklep InterCars niedaleko mnie znalazłem na ich stronie.Jak by co to się wybiorę i jak mówisz należy brać filtr do Accorda.Pozdrawiam:)
Zapytam jeszcze do jakiego accorda?Też VIII gen?
Zapytam jeszcze do jakiego accorda?Też VIII gen?
jacek kurcze nie wiem,ja swój wyjąłem i zmierzyli i wyszedł ,że z accorda,ale która gen to nie powiem,wiesz jutro zejdę do garażu i napiszę co mam na pudełku ok?
Jak wyglada to w SI gdzie jest filtr?
ja ostatnio wymieniałem w sedanie, jest faktycznie z accorda, ale też nie mam pojęcia która gen. w intercarsie wiedzą dokładnie co i jak. i zapłaciłem zdecydowanie mniej niż 140, jeśli dobrze pamiętam to coś koło 30 razem z wymianą, która jest dziecinnie prosta, ale zrobili to już za mnie przy okazji konserwacji całej klimy (płyn, odgrzybianie, filtr)
jacek kurcze nie wiem,ja swój wyjąłem i zmierzyli i wyszedł ,że z accorda,ale która gen to nie powiem,wiesz jutro zejdę do garażu i napiszę co mam na pudełku ok?
Rzeczywiście spróbuje też zmierzyć filtr i wtedy najlepiej będzie wiadomo.:)
Witam,udało mi się wyjąć ten filtr wczoraj.Rzeczywiście nie ma żadnego problemu.W zasadzie nie było tam wielu zanieczyszczeń.Więc przedmuchałem go powietrzem i nie będę jeszcze wymieniał.Dzięki za informacje.:)
Jak wyglada to w SI gdzie jest filtr?
tak samo jak w sedanie. Wyjmujesz schowek poprzez odchaczenie jedynie górnych zawiasów. Musi wisiec na dolnych. Potem masz taką szufladkę w której jest filtr. Filtr w ASO do sedana mniej niż 100zł, a do SI 180 :)
są takie same :)
uboat, wielkie dzieki za info.
Jak często wymieniacie filtr ?