PDA

Zobacz pełną wersję : Filtr pyłkowy /kabinowy

alan353
12-07-10, 23:11
Witam gdzie znajduje się filtr pyłkowy /kabinowy???

semri
13-07-10, 09:16
Witam gdzie znajduje się filtr pyłkowy /kabinowy???

w kabinie po lewej stronie nóg pasażera, za pionową zaślepką.

alan353
13-07-10, 13:32
Dzieki:) Pozdrawiam

Jacek65
13-07-10, 16:59
W 4D taki filtr jest podobno za schowkiem w kokpicie.Czy ktoś już go sam wymieniał?Z tego co piszą w instrukcji trzeba schowek wyciągnąć aby filtr wymienić.Czy da się samemu to zrobić?Pozdrawiam.:)

zyga502
13-07-10, 22:03
W 4D taki filtr jest podobno za schowkiem w kokpicie.Czy ktoś już go sam wymieniał?Z tego co piszą w instrukcji trzeba schowek wyciągnąć aby filtr wymienić.Czy da się samemu to zrobić?Pozdrawiam.

bez najmniejszego problemu, tylko musisz wyjąć wszystko ze schowka, bo Ci się posypie na podłogę,ja wkłady kupowałem w inter cars,ale oni w katalogu to mają tylko civica 3/5 d,do 4 d pasują te od accorda,wiem bo właśni taki mam i zamiast 140zł za szt zapłaciłem za 2szt ok 40zł,ale od razu mówię ,że miałem zniżkę od kolegi,ale nawet osoba z ulicy będzie miała dobrą cenę

alan353
13-07-10, 22:51
Bardzo prosty zabieg w 5d z ta zaślepka:) a orientuje się ktoś może czy zakładać filtr węglowy czy papierowy?

buri
14-07-10, 14:36
ori jest papierowy, ale węglowy wydaje się lepszy bo lepiej pochłania zapachy

Jacek65
14-07-10, 16:48
bez najmniejszego problemu, tylko musisz wyjąć wszystko ze schowka, bo Ci się posypie na podłogę,ja wkłady kupowałem w inter cars,ale oni w katalogu to mają tylko civica 3/5 d,do 4 d pasują te od accorda,wiem bo właśni taki mam i zamiast 140zł za szt zapłaciłem za 2szt ok 40zł,ale od razu mówię ,że miałem zniżkę od kolegi,ale nawet osoba z ulicy będzie miała dobrą cenę

Dzięki za informację.:)W takim razie w weekend go spróbuje wyjąc o obejrzeć.Może jeszcze nie jest zbyt brudny bo nie zauważyłem aby nadmuch był gorszy.Sklep InterCars niedaleko mnie znalazłem na ich stronie.Jak by co to się wybiorę i jak mówisz należy brać filtr do Accorda.Pozdrawiam:)
Zapytam jeszcze do jakiego accorda?Też VIII gen?

zyga502
14-07-10, 21:02
Zapytam jeszcze do jakiego accorda?Też VIII gen?
jacek kurcze nie wiem,ja swój wyjąłem i zmierzyli i wyszedł ,że z accorda,ale która gen to nie powiem,wiesz jutro zejdę do garażu i napiszę co mam na pudełku ok?

aras12
15-07-10, 00:08
Jak wyglada to w SI gdzie jest filtr?

julian
15-07-10, 00:12
ja ostatnio wymieniałem w sedanie, jest faktycznie z accorda, ale też nie mam pojęcia która gen. w intercarsie wiedzą dokładnie co i jak. i zapłaciłem zdecydowanie mniej niż 140, jeśli dobrze pamiętam to coś koło 30 razem z wymianą, która jest dziecinnie prosta, ale zrobili to już za mnie przy okazji konserwacji całej klimy (płyn, odgrzybianie, filtr)

Jacek65
15-07-10, 17:57
jacek kurcze nie wiem,ja swój wyjąłem i zmierzyli i wyszedł ,że z accorda,ale która gen to nie powiem,wiesz jutro zejdę do garażu i napiszę co mam na pudełku ok?

Rzeczywiście spróbuje też zmierzyć filtr i wtedy najlepiej będzie wiadomo.:)

Witam,udało mi się wyjąć ten filtr wczoraj.Rzeczywiście nie ma żadnego problemu.W zasadzie nie było tam wielu zanieczyszczeń.Więc przedmuchałem go powietrzem i nie będę jeszcze wymieniał.Dzięki za informacje.:)

uboat
19-07-10, 16:09
Jak wyglada to w SI gdzie jest filtr?

tak samo jak w sedanie. Wyjmujesz schowek poprzez odchaczenie jedynie górnych zawiasów. Musi wisiec na dolnych. Potem masz taką szufladkę w której jest filtr. Filtr w ASO do sedana mniej niż 100zł, a do SI 180 :)

są takie same :)

aras12
19-07-10, 18:30
uboat, wielkie dzieki za info.

maxv
19-07-10, 19:03
Jak często wymieniacie filtr ?