PDA

Zobacz pełną wersję : Granie do Hani.Problem

michal168
04-07-10, 17:21
Chciałbym moją Hondę wyposażyć w jakieś audio bo grające w niej Peyingi strasznie mnie denerwują. Mam radio: Pionek 2220UB (tylko jedno wyjście RCA). Chciałbym zakupić głośniki na przód + sub i wzmak. Budżet to jakies 1100-1400zł max.

Moja Hania:link (http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=69488)

Na przód wybrałem Helix DB 62.1.
Jako sub: Powerbass S12 lub S10 w zamkniętej skrzyni lub Hertz ES300.
Wzmacniacz: tu mam problem bo nie znam sie na tym zbytnio. myslałem o JBL GT5 A604 ale chyba nie wystarczy więc tu zwracam się do Was koledzy o pomoc. Myśle nad 4 kanałami zeby te helixy podpiąć a suba na mostku z 2 kanałów.

Mam 3 koncepcje z racji trochę małej sumy.
1. Kupić Helixy i zostawić je pod radiem. Do tego sub + jakiś wzmak ( myslałem nad Crunch GTX-2400 z mostkiem) lub monoblok.
2. Zmienić radio na lepsze + do niego helixy i wzmak do nich. a potem zbieranie na suba i wzmaka.
3. Koncepcja którą wam przedstawiam, czyli Helixy, sub i 4 kanałówka.

Nie chodzi o jakieś wypasione car audio. Nie stać mnie na droższe z racji tego iż jeszcze nie pracuję. Ma być miło i przyjemnie, czasem ostrzej. Muzyki słucham każdej po trochu ale najczęsciej hip hop,rap polski:D,rock, techno, rzadziej reagge i czarny rap.
Dziękuje z góry za wszystkie wypowiedzi:)

sebush
04-07-10, 18:33
ja bym za ta kwote kupil porzadne rayjko, helixy + porzadne wygluszenie drzwi i wydaje mi sie ze bedzie to bardzo fajnie gralo :)

raq22100
04-07-10, 20:19
Ale jak masz tyle, to porzadne radyjko, wygłuszenie wzmaka i hertze zamiast helixow :)

serwal4
04-07-10, 20:27
Hertze grają zimno i... 'sucho';

Jeżeli nie potrzebujesz mocnego tąpnięcia do wzmak 4-kanał spasuje, ze swojej strony polecę to co mam:
Zestaw przód: U-Dimension ElComp6
Wzmak: U-Dimension Glow 4075 v2

Gra to bardzo przyjemnie, wzmak ma zapasy mocy, przedni zestaw ma na wzmaku moc skręconą do połowy, więcej nie trzeba;
Jak zadowolisz się skrzynią zamkniętą 25cm to mostek da sobie radę (~200-225W);
U mnie gra podstawowy JL Audio (150W RMS wg. producenta) i całkiem przyjemnie uzupełnia ElCompy;

Zamiast Glow'a można brać U-Dimension Jr 4-kanały;

Razem ~1200-1300zł, do tego okablowanie;
Potem szukać radia i skrzyni;

michal168
04-07-10, 21:40
Na przodzie na pewno zostaną Helixy, myslałem nawet o serii Espirit bo u kumpla gra naprawdę cacy.
Co do reszty to radio doczeka się zmiany ale nie tak narazie. Może cos przed świętami bądz po wakacjach.
W sumie chciałbym kupić wszystko odrazu. Nie wiem tylko jaki wzmak kupić do Powerbassa S12( bo taki juz na pewno wpadnie) i do tych Helixów na przód. Polecicie coś ?? tak do 500zł. Ciągle mysle o tym JBL-u. Polećcie mi jeszcze jakieś dobre kable do zestawu(myslę ze 16mm2 lub 20mm2 beda najlepsze). Myslałem o Dietzach ale nie jestem pewien. Dzieki

!markos
04-07-10, 22:05
dzielony esprit kosztuje 2.5x tyle co db = sam nie potrafisz okreslic czego szukasz i w jakim budzecie.
odpowiedz sobie na pytanie: jak slabo musi grac nowy 4 kanalowy wzmacniacz za 500pln?
kable 10-16 beda wystarczajace.
oraz nie wiem po co ci 12 calowy glosnik.

ps.
od takich pytan jest caaaaaaaaaaaaaaaaaly dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuugi watek.

michal168
05-07-10, 11:20
jeśli zdecydowałbym się na Espirity to na pewno bym dołożył. Ale zdecydowałem się na DB 62.1 pod samym radiem narazie. Do tego Powerbass S12 lub S10. Juz nie wiem który wybrać. Czemu !markos za duzy ??:confused: I jakiś wzmak do tego suba. Co raz bardziej się zastanawiam nad tym Crunch GTX2400 z 400W RMS. Co sądzicie?

mateuszafro
05-07-10, 13:08
Mam w angliku wygłuszone drzwi,helixy db 62.1,napędza to stare radio jvc i według mnie gra to dobrze.

michal168
05-07-10, 16:56
tak też własnie zrobię:) ale chciałem jeszcze wygłuszyć dach oprócz drzwi i podłogi trochę.
a co z tym wzmakiem, nada się??;]