michal168
04-07-10, 17:21
Chciałbym moją Hondę wyposażyć w jakieś audio bo grające w niej Peyingi strasznie mnie denerwują. Mam radio: Pionek 2220UB (tylko jedno wyjście RCA). Chciałbym zakupić głośniki na przód + sub i wzmak. Budżet to jakies 1100-1400zł max.
Moja Hania:link (http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=69488)
Na przód wybrałem Helix DB 62.1.
Jako sub: Powerbass S12 lub S10 w zamkniętej skrzyni lub Hertz ES300.
Wzmacniacz: tu mam problem bo nie znam sie na tym zbytnio. myslałem o JBL GT5 A604 ale chyba nie wystarczy więc tu zwracam się do Was koledzy o pomoc. Myśle nad 4 kanałami zeby te helixy podpiąć a suba na mostku z 2 kanałów.
Mam 3 koncepcje z racji trochę małej sumy.
1. Kupić Helixy i zostawić je pod radiem. Do tego sub + jakiś wzmak ( myslałem nad Crunch GTX-2400 z mostkiem) lub monoblok.
2. Zmienić radio na lepsze + do niego helixy i wzmak do nich. a potem zbieranie na suba i wzmaka.
3. Koncepcja którą wam przedstawiam, czyli Helixy, sub i 4 kanałówka.
Nie chodzi o jakieś wypasione car audio. Nie stać mnie na droższe z racji tego iż jeszcze nie pracuję. Ma być miło i przyjemnie, czasem ostrzej. Muzyki słucham każdej po trochu ale najczęsciej hip hop,rap polski:D,rock, techno, rzadziej reagge i czarny rap.
Dziękuje z góry za wszystkie wypowiedzi:)
Moja Hania:link (http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=69488)
Na przód wybrałem Helix DB 62.1.
Jako sub: Powerbass S12 lub S10 w zamkniętej skrzyni lub Hertz ES300.
Wzmacniacz: tu mam problem bo nie znam sie na tym zbytnio. myslałem o JBL GT5 A604 ale chyba nie wystarczy więc tu zwracam się do Was koledzy o pomoc. Myśle nad 4 kanałami zeby te helixy podpiąć a suba na mostku z 2 kanałów.
Mam 3 koncepcje z racji trochę małej sumy.
1. Kupić Helixy i zostawić je pod radiem. Do tego sub + jakiś wzmak ( myslałem nad Crunch GTX-2400 z mostkiem) lub monoblok.
2. Zmienić radio na lepsze + do niego helixy i wzmak do nich. a potem zbieranie na suba i wzmaka.
3. Koncepcja którą wam przedstawiam, czyli Helixy, sub i 4 kanałówka.
Nie chodzi o jakieś wypasione car audio. Nie stać mnie na droższe z racji tego iż jeszcze nie pracuję. Ma być miło i przyjemnie, czasem ostrzej. Muzyki słucham każdej po trochu ale najczęsciej hip hop,rap polski:D,rock, techno, rzadziej reagge i czarny rap.
Dziękuje z góry za wszystkie wypowiedzi:)