PDA

Zobacz pełną wersję : metaliczny dzwiek od strony kierowcy????

radekkaras
02-07-10, 17:58
Witam. Ostatnio zauważyłem że na dziurach tłucze się coś metalicznie od strony kierowcy Tak jak by metal tłuk o metal wchodziłem pod auto ale nic nie widać żeby coś działo. Może ktoś już to przerabiał????Słychać to tylko przy otwartym oknie.Przy zamkniętych oknach w samochodzie jest cisza.
Acha magłownica jest już zmieniona rok temu.

Mam civic 2005 EP4.

Krzysztof1969
02-07-10, 19:17
Gumy stabilizatora łatwo to sprawdzic. wjedz na kanał odkręć gumę prawa tam gdzie stuka i podłóż podkładkę poskręcaj jak przestanie to wiadomo co. A poza tym mogą być do wymiany np.sworznie, łączniki, tuleja wahacza przednia
Jedna guma czyli tuleja stabilizatora to kosz 16zł w ASO.

rafal
02-07-10, 20:41
A czasem nie kończą Ci się klocki?

Krzysztof1969
02-07-10, 22:14
Gdyby kończyły mu się klocki słyszałby pisk tarcia metalu o metal badz charakterystyczny dzwiek zabezpieczenia którego nie można pomylić z niczym innym.

radekkaras
02-07-10, 22:24
Dzięki za odp. klocki mam nowe założony zestaw EBC. Ten dzwięk jest zbliżony do rozwalającego się tłumnika taki stukot cienkiej blachy o blachę ale przepatrzę całe zawiecho. Pozdrawiam

EFKA5
03-07-10, 07:38
obejrzyj osłonę katalizatora ;)

radekkaras
07-07-10, 18:57
hihihihhi temat rozpracowany. Za metaliczny dzwiek odpowiadała osłona tarczy hamulcowej na nie równosciach uderzała o tarcze hamulcową. wystarczyło ją delikatnie odgiąć do tyłu i jest święty spokój.pozdrawiam.