Zbenek
15-10-06, 21:13
Witam wszystkich
W związku z tym, że moja ukochana już w drodze (o samochodzie mówię), wnikliwie przeczesuję całe forum. Jest tego troszkę, aż oczy szczypią.
Do rzeczy.
Radio Alpine (najlepiej seria CDA),
wzmacniacz Monacor 604,
głośniki odseparowane z wooferami 165mm.
To co polecacie to najczęściej PowerBass (pierwsze słyszę), Hertz ESK, Helix Blue...
Oczywiście na dystansach + wyciszenie drzwi matami APP.
Subwoofer koniecznie w skrzyni i na zmostkowanych dwóch kanałach (Monacor wyciągnie jak pamiętam 225RMS) - Lanzar, JL, Ravemaster...
I "już" przechodzę do meritum.
Dlaczego nie JBL 60.4 + GTO 6507C
Wzmacniacz to moc, ale też zniekształcenia itd.
Czy cały ten Monacor jest lepszy od w/w JBL-a?
Generalnie wiem, że marketing, reklama itp., itd., ale
PowerBass i Monacor to nazwy, które poznałem na tym forum i jeśli już mam wydać pieniądze to chcę się upewnić, że wydaję je rozsądnie.
200-300 zł więcej i mam światową markę. Pytanie do Was czy rzeczywiście nie warto wydawać tej dodatkowej kasy?
Zastrzegam, że sprzęt ma grać i wygląd/marka się nie liczy.
Z góry dzięki za pomoc.
W związku z tym, że moja ukochana już w drodze (o samochodzie mówię), wnikliwie przeczesuję całe forum. Jest tego troszkę, aż oczy szczypią.
Do rzeczy.
Radio Alpine (najlepiej seria CDA),
wzmacniacz Monacor 604,
głośniki odseparowane z wooferami 165mm.
To co polecacie to najczęściej PowerBass (pierwsze słyszę), Hertz ESK, Helix Blue...
Oczywiście na dystansach + wyciszenie drzwi matami APP.
Subwoofer koniecznie w skrzyni i na zmostkowanych dwóch kanałach (Monacor wyciągnie jak pamiętam 225RMS) - Lanzar, JL, Ravemaster...
I "już" przechodzę do meritum.
Dlaczego nie JBL 60.4 + GTO 6507C
Wzmacniacz to moc, ale też zniekształcenia itd.
Czy cały ten Monacor jest lepszy od w/w JBL-a?
Generalnie wiem, że marketing, reklama itp., itd., ale
PowerBass i Monacor to nazwy, które poznałem na tym forum i jeśli już mam wydać pieniądze to chcę się upewnić, że wydaję je rozsądnie.
200-300 zł więcej i mam światową markę. Pytanie do Was czy rzeczywiście nie warto wydawać tej dodatkowej kasy?
Zastrzegam, że sprzęt ma grać i wygląd/marka się nie liczy.
Z góry dzięki za pomoc.