Zobacz pełną wersję : CIVIC IX genaracji
http://www.auto-swiat.pl/artykuly,Honda-Civic-IX-Agresywna-dynamiczna-i-hybrydowa,29600,1.html
Trzeba będzie nowy dział szykować:p
jak zwykle to foto bedzie sie mailo nijak do serii jaka bedzie produkowana, ale juz teraz nie powala na kolana :( kazdy civ mocno odbiegal od poprzedniego modelu, ten wyglada jak prawidlowy lift VIII, no ale nie ma co gadac trzeba jeszcze poczekac :)
te silniki to tez nieporozumienie jedynym jeżdżącym modelem bedzie TypeR. Konkurecja rownież zmniejsza pojemnosci ale moc idzie w gore, a tu wszystko w dół :(
No i wersja 5D będzie miała charakter bardziej "rodzinny" - czyżby powrót do "busa" poprzedniej generacji? :D
Oby nie do busa :p chociaż mnie to nie przeszkadza bo nie będę żałował, że mam VIII gen :p
Ale to będzie dopiero za półtora roku.I nie wiadomo czy jeszcze coś w nim nie ulegnie zmianie.A ciekaw jestem jaki będzie w wersji 4D.:)
A mi sie podoba pozostanie przy bazie VIII gena. Wolałbym ewolucje niż całkiem nowy model..
To tylko auto-światowy bełkot aby wzbudzić zainteresowanie, w sumie dziewiąta generacja mogłaby się rzeczywiście pojawić na czterdziestolecie modelu
moze nie tyle co pojawic co wypuscic z tej okazji limitowana wersje :P a jezeli nie to moze przyloza wszelkich staran zeby byla jak najbardziej udana
Więc- Przednie lamy to nawiązanie do Accorda. ten grill to jakiś nos jak tych ludków z Avatara ;-/ Silniki to tez jakaś pomyłka. Niech na razie nie zmieniają i tak wygląda na bajerze, z tą sylwetką. Jedynie co by mogli zmienić to widocznośc do tyłu.
Widać,że to tylko próbna wizualizacja. Spójrzcie na sam tył auta,to reszta VIIIgen.
poczekamy zobaczymy mam tylko nadzieje że nadwozie bedzie tak lub bardziej atrakcyjne ja w VIII gen. Co do silników hybrydowych to wcześniej czy później czeka nas to ojjjj takkkkk
Co do silników hybrydowych
wczesniej poprosze twin turbo i 4x4 ze szpera w najgorszej opcji silnikowej :D
wczesniej poprosze twin turbo i 4x4 ze szpera w najgorszej opcji silnikowej
ehhhhh chciało by się ehehhehehehheheh
Przeca powstał już taki temat w Hyde Parku, nawet sam go zakładałem.
Wg. mnie ten IX to tylko lekki lifting obecnej generacji. Wywalą ten paskudny grill ( tak samo jak w przypadku obecnej 5D ) i będzie bardzo fajnie.
Co ciekawe, także w topowej odmianie Type-R Honda nie wyklucza zastosowania układu hybrydowego.
Boze zlituj sie. Mam nadzieje, ze mnie juz na tym swiecie nie bedzie jak beda same hybrydy...
ładniejsze to to niż XIII gen
Boze zlituj sie. Mam nadzieje, ze mnie juz na tym swiecie nie bedzie jak beda same hybrydy...
obawiam sie ze mozesz tego doczekac. CR-Z masz tylko w wersji hybrydowej. Moze to nie jest rasowe sportowe auto, ale bardziej niz kazdy inny model hondy.
Evo i STi maja miec diesla albo hybryde z dieslem ... :eek: takie czasy. Wszyscy sie brandzluja nad emisja CO2 w autach a jak wypieprzy wulkan to wywala tyle CO2 co auta przez kilkadziesiat lat.
Dodatkowo,
18% światowej emisji gazów cieplarnianych (mierzonej jako równoważnik CO2) pochodzi z hodowli i jest to ilość większa nawet od wytwarzanej przez transport. Te dane pochodzą z opublikowanego w 2006 r. raportu Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa,