Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : CIVIC IX genaracji

Adam79
21-06-10, 10:10
http://www.auto-swiat.pl/artykuly,Honda-Civic-IX-Agresywna-dynamiczna-i-hybrydowa,29600,1.html
Trzeba będzie nowy dział szykować:p

Ca$h
21-06-10, 12:32
jak zwykle to foto bedzie sie mailo nijak do serii jaka bedzie produkowana, ale juz teraz nie powala na kolana :( kazdy civ mocno odbiegal od poprzedniego modelu, ten wyglada jak prawidlowy lift VIII, no ale nie ma co gadac trzeba jeszcze poczekac :)
te silniki to tez nieporozumienie jedynym jeżdżącym modelem bedzie TypeR. Konkurecja rownież zmniejsza pojemnosci ale moc idzie w gore, a tu wszystko w dół :(

Sagi80
21-06-10, 14:14
No i wersja 5D będzie miała charakter bardziej "rodzinny" - czyżby powrót do "busa" poprzedniej generacji? :D

Manwe
21-06-10, 14:24
Oby nie do busa :p chociaż mnie to nie przeszkadza bo nie będę żałował, że mam VIII gen :p

Jacek65
21-06-10, 16:11
Ale to będzie dopiero za półtora roku.I nie wiadomo czy jeszcze coś w nim nie ulegnie zmianie.A ciekaw jestem jaki będzie w wersji 4D.:)

miX3r
21-06-10, 17:59
A mi sie podoba pozostanie przy bazie VIII gena. Wolałbym ewolucje niż całkiem nowy model..

pm487
21-06-10, 19:50
To tylko auto-światowy bełkot aby wzbudzić zainteresowanie, w sumie dziewiąta generacja mogłaby się rzeczywiście pojawić na czterdziestolecie modelu

Ca$h
21-06-10, 19:52
moze nie tyle co pojawic co wypuscic z tej okazji limitowana wersje :P a jezeli nie to moze przyloza wszelkich staran zeby byla jak najbardziej udana

Lucas.FK2
21-06-10, 23:09
Więc- Przednie lamy to nawiązanie do Accorda. ten grill to jakiś nos jak tych ludków z Avatara ;-/ Silniki to tez jakaś pomyłka. Niech na razie nie zmieniają i tak wygląda na bajerze, z tą sylwetką. Jedynie co by mogli zmienić to widocznośc do tyłu.
Widać,że to tylko próbna wizualizacja. Spójrzcie na sam tył auta,to reszta VIIIgen.

Pabloss
23-06-10, 21:58
poczekamy zobaczymy mam tylko nadzieje że nadwozie bedzie tak lub bardziej atrakcyjne ja w VIII gen. Co do silników hybrydowych to wcześniej czy później czeka nas to ojjjj takkkkk

Ca$h
23-06-10, 22:23
Co do silników hybrydowych

wczesniej poprosze twin turbo i 4x4 ze szpera w najgorszej opcji silnikowej :D

Pabloss
24-06-10, 23:05
wczesniej poprosze twin turbo i 4x4 ze szpera w najgorszej opcji silnikowej
ehhhhh chciało by się ehehhehehehheheh

Mikis525
27-06-10, 09:11
Przeca powstał już taki temat w Hyde Parku, nawet sam go zakładałem.

Wg. mnie ten IX to tylko lekki lifting obecnej generacji. Wywalą ten paskudny grill ( tak samo jak w przypadku obecnej 5D ) i będzie bardzo fajnie.

F1le
30-06-10, 22:52
Co ciekawe, także w topowej odmianie Type-R Honda nie wyklucza zastosowania układu hybrydowego.

Boze zlituj sie. Mam nadzieje, ze mnie juz na tym swiecie nie bedzie jak beda same hybrydy...

zakit
01-07-10, 10:57
ładniejsze to to niż XIII gen

Maroslaw
01-07-10, 11:22
Boze zlituj sie. Mam nadzieje, ze mnie juz na tym swiecie nie bedzie jak beda same hybrydy...

obawiam sie ze mozesz tego doczekac. CR-Z masz tylko w wersji hybrydowej. Moze to nie jest rasowe sportowe auto, ale bardziej niz kazdy inny model hondy.

filipfm
01-07-10, 14:52

Evo i STi maja miec diesla albo hybryde z dieslem ... :eek: takie czasy. Wszyscy sie brandzluja nad emisja CO2 w autach a jak wypieprzy wulkan to wywala tyle CO2 co auta przez kilkadziesiat lat.
Dodatkowo,
18% światowej emisji gazów cieplarnianych (mierzonej jako równoważnik CO2) pochodzi z hodowli i jest to ilość większa nawet od wytwarzanej przez transport. Te dane pochodzą z opublikowanego w 2006 r. raportu Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa,