Zobacz pełną wersję : Nawiew
Panowie takie pytanie chciałem dziś załączyć nawiew i jakoś tylko poruszałem sobie przyciskiem nić więcej co mogło się stać?
skolopendra
16-06-10, 13:12
nić więcej co mogło się stać?
nić czyli nie działa? poszukaj tematu ro rezystorach dmuchawy
skoro tylko poruszałeś a nic się nie stało to dobrze chyba, że nic się nie zepsuło, nie ?
Dobra.. wnioskuje, że albo plastik się Tobie połamał albo linka gdzieś puściła (prędzej mocowanie linki poszło).
wyjmij schowek, zdejmij konsole środkową i popatrz.
Właśnie... suwak nawiewu czy temperatury ?
hmm, nie dam sobie reki uciac ale bodajze widzialem w 5 genie 2 linki (nawiew i temperatura)
Albo jak Skolopendra pisze.
Właśnie... suwak nawiewu czy temperatury ?suwak nawiewy temperatury jest połamany :) chciałem przesunąć nawiew i dupa 0 powietrza :( hmm czyli mówisz linka będe musiał to rozebrać przy okazji wymieni się podświetlenie wiecie może jakie tam są żaróweczki ?
wiecie może jakie tam są żaróweczki
Standardowe, takie same jak w liczniku, popielniczce i innych duperelach, a zielone i pomaranczowe ikonki na przyciskach juz nie koniecznie.
suwak nawiewy temperatury jest połamany chciałem przesunąć nawiew i dupa 0 powietrza hmm czyli mówisz linka będe musiał to rozebrać przy okazji wymieni się podświetlenie wiecie może jakie tam są żaróweczki ?
Ja Pamietam u siebie bodajze 2 linki (temperatura i bieg) ale pewny co do biegu nie jestem, zobacze dzis to powiem :)
Yotomeczek86
16-06-10, 17:35
Niema bata żeby biegi były zmieniane linką. Jest to włącznik normalny :) Ostatnio rozbierałem panel nawiewu :P
Tylko temperatura jest na linkę. Jeśli niedziała wentylator to sprawdź bezpiecznik jeszcze, bo z regóły jak pada rezystor to chociaż jeden bieg działa.
Tylko temperatura jest na linkę. Jeśli niedziała wentylator to sprawdź bezpiecznik jeszcze, bo z regóły jak pada rezystor to chociaż jeden bieg działa.
bezpiecznik sprawdzony nawet wymieniłem i nie działa :( dalej nie wiem co się mogło stać może ktoś miał taki przypadek ?
wytk do silniczka lub sam silniczek nawiewu. Trzeba by było podłączyć na krótko.
Jak mialem wytarty komutator na wiatraku to nie chcial ruszyc, trzeba bylo go trzepnac od spodu wtedy dzialal, sprubuj go puknac reka.
nie pamietam jak bylo w 5 genie ale u mnie w solce ostatnio bylo to samo ani drgnal rozebralem wszystko wyciagnalem wentylator bezpieczniki i nic ,ale cos mnie podkusilo zeby sprawdzic puszke z bezpiecznikami pod maska obok aku i tam sa tez bezpieczniki okazalo sie zenie stykal jeden z tych durzych czarnych jakby kostek z prawej strony poruszalem i dziala :)
Te większe kostki to przekaźniki ?!
o nich wlasnie mowie :) to chyba sa przekazniki :)
tam są takie 3 przekaźniki chyba wyciągałem je i nic :( a potrzebuje to zrobić na mus :( wiec bezpieczniki wymienione przekaźniki tez pukałem waliłem i nic :( wychodzi na to ze jutro daje do elektryka :(
klopotliwy jest brak nawiewu to fakt . u mnie przekazniki pomogly widocznie tak jak mowisz zostanie elektryk :)a sprawdzales wogole wentylatorek czy dziala ??
klopotliwy jest brak nawiewu to fakt jest a jak mam jeszcze trasę 1000 km to też będzie kłopotliwy :( wentylator nie sprawdzałem bo nawet nie wiem gdzie to jest :|
jest a jak mam jeszcze trasę 1000 km to też będzie kłopotliwy wentylator nie sprawdzałem bo nawet nie wiem gdzie to jest :
za schowkiem
dokladnie przy nogach pasazera.
chłopaki dobrze doradzają sprawdz na krutko najpierw ten silniczek wtedy masz 100% że jest dobry i trzeba szukać dalej.
Ja na twoim miejscu bym zdjał całą deske rozdzielczą i zrobić porządek w tej dmuchawie wyczyscic silniczek filtry liście powypiepszać bo pewnie są :D itp....
Roboty jest sporo wiem coś o tym ale warto bez kitu !! spokoj bedziesz miał na pare lat znowu.
Chyba że ci sie nie chce:o to co innego . Ale jak to sie mowi nic za darmo :) Troche checi pare srubokrętów i pogłowkować i zrobisz wszystko Sam:cool:
Baa.. no i pare zł w kieszeni będzie:)
sprawdz na krutko najpierw ten silniczeksprawdzony na krótko stoi w miejscu szczotki tak jak by byly zapieczone nie chcą się cofnąć i ciężko strasznie chodzi :( ale jutro już powinien być dobry na swoim miejscu :p
Chyba że ci sie nie chce to co innego nie że mi się nie chce ale nie mam czasu już na to :(
podłącze się pod temat o nawiewach;)
W moim civie jest dosyć słaby cug :D bez filtra to jeszcze ujdzie ale z filtrem na 2 to ledwo czuć przez kratke a pod szybą wcale.Niedawno rozebrałem cały kanał do czyszczenia i porobiłem fotki
http://img25.imageshack.us/img25/6677/zdjcie0055x.jpg (http://img25.imageshack.us/i/zdjcie0055x.jpg/)
górna jest moją
a tu fotka przykładowa z allegro
http://img96.imageshack.us/img96/8466/15438459.jpg (http://img96.imageshack.us/i/15438459.jpg/)
ewidentnie widać że łopatki mają różny kierunek i tu pytanie które są dla europejskiej wersji bo podejrzewam że tu może być powód że u mnie słabo dmucha(może poprzedni właściciel zmienił wentyl?)
Dzięki Panowie :D nowy silniczek kupiony :D Dzięki Jacek za pomoc !
Na moje oko to wystarczylo by zamienic bieguny ktore ida do silnika nawiewu, ewentualnie mozesz zagadac do mnie, bo mam luzem takie lopatki jak na tym drugim zdjeciu.
ewidentnie widać że łopatki mają różny kierunek i tu pytanie które są dla europejskiej wersji bo podejrzewam że tu może być powód że u mnie słabo dmucha(może poprzedni właściciel zmienił wentyl?)
Według mnie ta górna jest prawidłowa, kręcić powinna się zgodnie ze wskazówkami zegara
Według mnie ta górna jest prawidłowa, kręcić powinna się zgodnie ze wskazówkami zegara
Kręci się tak jak wskazówki zegarka ,szum generuje duży a dmucha słabo ,sprawdze jeszcze co bedzie jak zamienić bieguny ale myśle że nie tędy droga.
ano nie tędy bo ważny jest kierunek obrotu... pomijam łopatki ale całość jest wyprofilowana :)
No i sprawdziłem zamiane biegunów, bardziej wyciąga powietrze z kabiny jak dmucha do środka :D