PDA

Zobacz pełną wersję : Ciff czy nie ciff?

Lexis
10-10-06, 23:04
Witam,
Od jakiego czasu zastanawiam sie nad zmiana autka obecnie mam crx ktory juz jest :570:
Zastanwiam sie na Ciffem VI gen silnik D14A4 lub D16Y2 nie wiem ktory jest bardziej ekonomiczny jeden chyba jest 1,4 75KM a drugi 1,4 90KM czy jakos tak.Jakie sa opinie na temat tych autek i silnikow jaki jest dostep do czesci na co warto zwrócić szczegolna uwage przy zakupie jakie jest "realne" spalanie w miescie, jak jest zawieszenie mozna to zagazowac?(nie wierze ze to napisalem :x ) ale tniemy koszta musi byc ekonomiczny-anemiczny-niekoniecznie
Pozdrawiam.

tomekk
10-10-06, 23:12
Trochę mało składni w tym, co napisałeś... no np.

jak jest zawieszenie mozna to zagazowac?
jak jest to można, a jak zawieszenia nie ma, to nie można :P

Parę błędów rzeczowych również się wdarło, więc trudno radzić. Trochę narzekania było ostatnio na zbyt częste odsyłanie do szukajki, ale prawda jest taka, że Forum ma bogate archiwum i podstawowe sprawy, jak dane silników, czy ich parametry (np. dot. spalania) można całkiem łatwo odnaleźć. Po krótkiej lekturze i przejrzeniu również specjalnych działow dot. choćby kupna civica, czy jego wad i zalet może się okazać, że sam sobie odpowiesz na zadane pytania.

Ogólnie większa pojemność w hondzie niekoniecznie musi oznaczać większe spalanie. Spalanie zależy ponadto od wielu innych czynników, czyli nikt nie odpowie dokłanie na pytanie go dotyczące.
Dostęp do części jest bardzo szeroki.
Z mojego doświadczenia wynika, że silniki hondy całkiem przyzwoicie znoszą LPG.

agent_lol
10-10-06, 23:20
ale nieubliżając nikomu strona http://www.honda-crx.info/ jest genialnie złożona przez malcolma i nie znajdziesz tak dobrego foum nigdzie :) tu Na civic klub mozna sę niexle pogubić :P