Zobacz pełną wersję : tarcza sprzegla- jaka?
w zimie zmienialem sprzeglo...od jakiegos czasu sie slizga;/ ludzie na forum mi powiedzieli ze to simering walu padl i leje olej na sprzeglo... wiec teraz pytanie jakie wymiary ma simering walu tam na sprzegle i jaka najlepsza tarcze kupic?
D15B7
skolopendra
06-06-10, 18:29
ludzie na forum mi powiedzieli ze to simering walu padl i leje olej na sprzeglo.
a masz wycieki oleju?
daj ogłoszenie na giełdzie i ktos sie znajdzie kto ci sprzeda.
ja sam zastanawiam sie nad sprzęgłem. i chyba wybiorę kit exedy. ponoć dobry jest
a masz wycieki oleju?
taa kiedys polerowalem felgi na aucie i pod skrzynia na kostce brukowej mialem taki pasek oleju ...;/
zreszta nie mam pojecia ocb...mam nowe sprzeglo i zaczelo sie slizgac kur*a juz mnie szlag trafia z tym samochodem...
sa jeszcze jakies przyczyny slizgania?
a sam zastanawiam sie nad sprzęgłem. i chyba wybiorę kit exedy. ponoć dobry jest
moge kupic cale exedy ale jak znow cos sie spieprzy to co znow bd w plecy o kwote na tarcze ?;/
pomozcie bo rece opadaja...
A ciekawe czy nie uda się odzyskać zaolejonej tarczy ?
np. przemyć benzyną ekstrakcyjną i wysuszyć ...
jeden h*j... i tak trzeba sciagac skrzynie i tak...;/ i nie mam zaufanego mechanika ...tzn mialem ale wlasnie wychodzi jego robota...kupic tarcze to nie problem ale wymienic to jest problem;/// juz mi sie odechcialo tych napraw bo odkad kupilem ten samochod to dokladam...
mycie tarczy czymkolwiek nic nie da - to zabieg na krótkę chwile - tarcza zaolejona nadaję sie juz tylko na złom - nie polecam nikomu takiego zabiegu bo to tylko strata czasu i kasy!!!
skolopendra
06-06-10, 19:07
taa kiedys polerowalem felgi na aucie i pod skrzynia na kostce brukowej mialem taki pasek oleju ...;/
to ból :o
- to zabieg na krótkę chwile - tarcza zaolejona nadaję sie juz tylko na złom
dokładnie pewnie przesiąkła cała
więc pozostaje wymiana simeringa ,zamiennika nie polecam a kupując w aso wystarczy jak podasz win
Nr uszczelniacza wału od strony skrzyni to 91214-PLE-003 (chwilowo nie mam ... ;), może ktoś z forum jeszcze ma ...
skolopendra
06-06-10, 19:25
91214-PLE-003
ile taki ustrojstwo z 70 zeta?
dla potomnych to wymiary takiego uszczelniacza to - śr.wew - 80/ śred zew. 100/ szrokość 10 mm - zamiennki chodza w cenie 40 zł.
OEM uszczelniacz to 70-80zł, dokładnie nie wiem bo płaciłem całościowo za wymianę sprzęgła + koszt uszczelniacz (mechanik ściągał z ASO);
Wystarczyło podanie nr VIN auta;
Wymieniony dla zapasu, nie chciałem nowej tarczy Exedy (zestaw wpadł oczywiście) sobie za****;
moze ktos ma taki uszczelniacz? chetnie wezme nawet ten za 70zl..byle byl dobry i robil robote...bo jak zmienie tarcze i znow ja olej zaleje to wtedy mnie zaleje...krew
mam podobnie czy wymiana samej tarczy pomoże
podobnie czyli? jak leje Ci uszczelniacz to sama tarcza nie wystarczy bo znow ja zaleje i szlag trafi ...
nie no już mam nowy org uszczelniacz założony ale sprzęgło dziwnie pracuje nawet bez jakiegokolwiek gazu redukcja i potrafi szarpnąć z 3na4 poza tym bierze na końcu pedała
Pablo12, a nie cieknie ci z pompki sprzęgła, może trzeba zapodać zestaw naprawczy i porządnie odpowietrzyć ?