Zobacz pełną wersję : Złącze serwisowe Civic EM2
gregor1230
05-06-10, 17:49
Mam szybkie pytanko. Gdzie w em2 jest kostka do podpięcia pod komputer? Coś mi czasem szarpie jak odciągam nogę z gazu i jadę na 5 biegu zwalniając mocno szarpać zaczyna czasami. Dziwne bo najczęściej pojawia się to w trasie zwłaszcza przy większej prędkości. Może mi wyskoczy czek engine jak kiedyś i sobie podepnę pod komputer.
nie musisz czekać aż Ci sie znow zaswieci
są tzw zamrożone ramki, które zapamietuja kazdy blad który wystapil i program je zczyta, wiec jak juz cos było to powinienes to znalezc bez problemu
a wtyka jest juz nie pamietam, ale chyba raczej po stronie pasażera nad nogami , przy konsoli srodkowej
z tego co pamietam jak podpinali mi pod kompa a aso to od strony kierowcy blisko tunelu srodkowego :D
ano własnie, wiem ze przy tunelu ale zpomnialem z ktorej strony :)
racja jest po stronie kierowcy jednak teraz mnie oswiecilo ;)
gregor1230
05-06-10, 20:29
Dzięki za podpowiedź :). Na dniach jakoś podjadę do fumfla to mi zczyta co tam się wyprawia ciekawego w silniku. Mam nadzieję, że to jakaś pierdoła.
Pierdoła zwana wypadaniem zapłonu - tak sobie strzelam z objawów które podałes
gregor1230
06-06-10, 10:17
Załóżmy, że jest to coś z zapłonem. Czy jest tutaj jakaś regulacja zapłonu czy najzwyczajniej wymiana podzespołu wadliwego? Być może winne są świece, bo odkąd kupiłem autko to jeszcze ich nie zmieniałem bo pali w - 30 od pierwszego zakręcenia. Także myślałem że są dobre, a może jednak się mylę.
gregor1230
03-07-10, 09:54
Świece zmieniłem i nic nie pomogło przy 160 km/h silnik zaczął szarpać po czym się wyłączył i wypluł check engine. Odpaliłem ponownie i pojechałem dalej. Przed jazdą podpięłem do kompa u kumpla i nie było nic w ramce nie wykryło żadnego błędu. Teraz z palącym się check engine musi coś wykryć ;).