Zobacz pełną wersję : Sprzęt grający.
Witam,
czy może ktoś wie jakie radio oraz nagłośnienie Honda montuje do naszych Cifków fabrycznie? Interesuje mnie najbardziej nazwa producenta, choć mile widziane jakieś informacje szczegółowe (model, parametry etc).
Gdzieś mi się obiło o uszy, że Clarion robi dla Hondy, ale nikt mi tego nie potwierdził...
Pozdrawiam.
wg katalogu w sedanie jest sprzęt alpine,ale w Twojej wersji może być oczywiście inaczej
tez dołączył bym się do tej prośby, bo w KS chyba nie znajdę nazwy prod.
jedyne co wiem to że głośniki średnio grają. ale czego się spodziewać skoro magnes mają jak moja obrączka:)
W 5D jest podobno produkt Panasonica.
w TypeS z navi jest Alpine
Dzięki wszystkim za informacje!
jedyne co wiem to że głośniki średnio grają.
Fakt, jednak jak na seryjnie montowane to jest całkiem ok. Na przykład: jak posłuchałem raz w Tiguanie fabrycznego nagłośnienia to szczęka mi opadła, że w aucie za 140tys może tak harczeć, trzeszczeć i rezonować każdy spiker:/ (nastawiona głośność nie przekroczyła 1/4 skali).
"+" dla Hondy :cool:
Znalazlem - to jest dokladnie Panasonic model CQ-MH5571LC .
Tak na marginesie to zestaw fabryczny mi generalnie odpowiada. Co prawda radio brzmi przecietnie, ale dzwiek z CD/MP3 jest calkiem soczysty jak na seryjne audio.
Dźwięk w VIII gen. jest przyzwoity, ale bez większych zachwytów - brakuje mu niskich tonów. To zdecydowany krok wstecz w porównaniu z VII gen., która miała najlepsze audio fabryczne, jakie kiedykolwiek słyszałem. Oczywiście bez dodatkowych wzmacniaczy i subwooferów.
Znalazlem - to jest dokladnie Panasonic model CQ-MH5571LC .
I o to mi chodziło! Dzięki Pik:)!
Jeśli chodzi o audio to mam małe pytanie - słyszałem, że w Angli (?) podobno ludzie w civicach wymianiają sobie głośniki na jakieś lepsze (Infinity czy coś?)... Wie ktoś może coś na ten temat i jakie dobre głośniki można by wsadzić pod seryjne radio?
Poszukaj na www.civinfo.com
mozna wlozyc jakie sie chce tylko trzeba je tez zasilic
nie jest to zadna filozofia - trzeba tylko wyprowadzic z radia wyjscie rca na wzmacniacz (http://allegro.pl/item1069761979_jezeli_nie_masz_w_radiu_wyjscia_na_ wzmacniacz.html) a glosniki jakies porzadniejsze trzeba przeciez zasilic bo podlaczenie dobrych glosnikow pod samo radio mija sie z celem
wtedy wybierzesz sobie glosniki jakie Ci pasuja, nie musi to byc infinity, chociaz to bardzo przyzwoita firma
pod glosniki trzeba tez dorobic dystanse, bo jesli beda za glebokie nie opuscisz szyby do konca no i mocowanie fabrycznych bylo dosc specyficzne
zobacz sobie sobie zdjecie w temacie mojego auta
jeszcze taki znalazlem http://allegro.pl/item1070499425_konwerter_poziomow_glosnik_rca.html
Jeśli chodzi o audio to mam małe pytanie - słyszałem, że w Angli (?) podobno ludzie w civicach wymianiają sobie głośniki na jakieś lepsze (Infinity czy coś?)... Wie ktoś może coś na ten temat i jakie dobre głośniki można by wsadzić pod seryjne radio?
Radio tez mozna wymienic bez wiekszych problemow, wiec jesli ktos chce poprawic audio to droga wolna.
Ja, zaraz po zakupie samochodu, jedyny problem miałem z radiem właśnie. Opisywałem go szeroko na Forum przed kilku laty, więc nie będę się powtarzał.
Przy okazji któregoś z kolei pobytu w serwisie zapytałem jaka firma montuje w civikach swój sprzęt, pracownik serwisu odpowiedział, że w moim modelu jest Alpine.
Ale to było przed 4 laty, jak jest teraz to nie wiem.
Nie wiem czy to prawda, ale kupując samochód sprzedawca w hondaplaza powiedział,że audio to sprzęt pioneer'a.:confused: (kolego z hondyplaza już od dawna nie wierzę, ale może to prawda)
Gra nieźle, ale o wiele słabiej niż w nowej 3 mps, porównywałem. Ale tam siedzi Bose.:D
Ja jestem zadowolony z systemu audio, wziąłem zestaw koncertowy z głośnikami Bass Works, nawet gość w ASO zachwycał się głębią dźwięku. Chociaż to oczywiście nie ten poziom co np. w Audi a6 z systemem Bose surround
Liczę na to, że w IXgenie wsadzą to co siedzi w nowym Accordzie :) Gra to bardzo, bardzo ładnie jak na seryjne audio, bas stanowczy, acz nie natarczywy, wysokie tony dobrze zagrane. Niby to jest Bose, ale z tego co wiem, tylko jednostka jest Bose, głośniki są Panasonica, które to nota bene jedziemy jutro wymieniać na gwarancji, bo charczą - przypadłość pierwszych Accordów VIIIgen.
Hultay WRC
21-07-10, 16:17
Hm w Accordzie miałem okazje posłuchać zestawu opcjonalneego, jakis Premium Audio(wiem ze miał jeszcze głośnik przy tylnej szybie chyba coś w rodzaju subwoofera w sciance nad bagaznikiem). Grało to dobrze, mocarnie, miało jakąs stereofonię choć musiałem się pobawić by grało wg. mojego gustu (rock, metal,lubię krótki i tresciwy bas dobry pod stopę perkusji i zalezy mi tez na tonach srednich by wokale były wyraźne a gitary soczyste) bo bas był troche za bardzo dyskotekowy i wszedobylski a soprany nieco meczyły. Ale po podregulowaniu było fajnie, nie wiem tylko ile kosztuje coś takiego, nie dałbym więcej niż 2000 w salonie. Po prosru grało w stylu innych seryjnych systemów efekciarsko ale dużo głosniej i z wieksza ilością ustawień, udogodnień i wszystko x3 :)
Serjny Civic brzmiał nieźle, musiałem tylko opaniowac soprany bo przy pewnych ustawieniach blachy kłuły w uszy, reszta ok jak na serie, czuć było pokrewieństwo aut, jakby sprzet btył z tej samej rodziny ;) W swoim Focusie I tez nie narzekam, da się słuchać choć korci korci...
Akurat w tym co my mamy ( Executive + Navi ) ten Premium Sound System ( Bose 9 głośników i subwoofer) jest w standardzie :)
Dźwięk w VIII gen. jest przyzwoity, ale bez większych zachwytów - brakuje mu niskich tonów. To zdecydowany krok wstecz w porównaniu z VII gen., która miała najlepsze audio fabryczne, jakie kiedykolwiek słyszałem. Oczywiście bez dodatkowych wzmacniaczy i subwooferów.
VII-mka miała lepsze car audio niż VIII-mka??Oj nie wydaje mi się, miałem VII-mkę i moim zdaniem VIII-mka (oczywiście porównuję seryjne car audio) gra dużo lepiej, dźwięk jest czystszy, są oddzielnie wysokotonowe głośniki, jedynie basu brakuje tak samo zresztą jak w VII-mce, w VIII-mce lepiej też grają moim zdaniem głośniki tylne. Ale i tak ten sprzęt na wiosnę, najpóźniej lato 2011 wyląduje w szufladzie w garażu, bo jestem maniakiem dobrego i MOCNEGO brzmienia, więc raczej długo to u mnie nie pogra:D.
jakby ktoś był chętny mam do sprzedania całą zabudowę audio wraz ze sprzętem.więcej info na priv albo gg 1342677.
Ta. Bass works w ogole sie nie umywa do serii Bose.
Zdarzyło wam się kiedyś aby zaprogramowane stacje pod przyciskami w radiu zamieniły same miejsca?:rolleyes:Mnie ostatnio na pewien czas stacja na pozycji 4 zamieniła się z pozycją 6.Teraz wróciły na swoje miejsca.Co mogło by być tego przyczyną.:)
to poprostu skrajny przypadek.
Gra nieźle, ale o wiele słabiej niż w nowej 3 mps, porównywałem. Ale tam siedzi Bose.:D
To prawda.
Mój syn posiada mazdę 3, nie mps co prawda, ale tam radio brzmi naprawdę kapitalnie, z powodu tego Bose chyba.
Chciałbym mieć takie nagłośnienie w civiku.