Zobacz pełną wersję : Civic from Canada?
Witam. Mam pyt. jakie są róznice pomiędzy Civicą (94r) produkowaną na rynek Europejki a Civicą na rynek Candyjski? O światłach przednich i tylnej klapie wiem, ale to tylko szczegóły, może są jakieś różnice tech. powarznie różniące te wersje? Może jedne mają jakieś dodatkowe + bądź - ?
Z góry dzięki i Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 02 Paź, 2006 ]
P.S Chodzi konkretnie o Hatchbacka
TYlne swiatla świecą całą powierzchnią nie kwadraciki jak w europie, na błotnikach nie masz kierunków, zagłówki mają inny kształt, komputer może mieć ogranicznik do 118 mil/h czy jakoś tak, jesli to vtec nie masz napisu na pokrywie zaworów :) hehe a więcej..hm..tempomat ale to tez bywało w europie. Jak sobie coś jeszcze przypomne to napisze:)
dodatkowo:
nie ma swiatel przeciwmgielnych, bardzo dziwnie wyposazany
poszukaj w szukajce... był taki temat gdzie wypisalismy chyba wszystko...i bylo tam o kanadyjkach i amerykankach... sporo tego...
w tytule mogło byc "wyposazenie", "usa"....
Dziwi mnie to że (civic którego chce nabyć m km/h a nie mile?! ale jest canadian! A co do światł: to legalne są u nas w Polsce "świecące kierunki"?
Pozdro
Dziwi mnie to że (civic którego chce nabyć m km/h a nie mile?! ale jest canadian! A co do światł: to legalne są u nas w Polsce "świecące kierunki"?
Pozdro
ja mialem seryjnie zegary duze w km/h a male cyferki w mph
ja mialem seryjnie zegary duze w km/h a male cyferki w mph ja mam dokładnie tak samo..czyli licznik wyskalowany w kilometrach a male są milach..
Ta ma tylko duże w km/h. A jak jest z tymi lampami? Ze świecącymi sie kierunkami? Jest to dozwolone w Polsce?
Ta ma tylko duże w km/h. A jak jest z tymi lampami? Ze świecącymi sie kierunkami? Jest to dozwolone w Polsce?
swiecace sie kierunki chyba nie sa problemem, prędzej asymetryczne lampy (czy symteryczne... bo wkoncu nie wiem jakie mamy dozwolone w europie)
Fura ma przegląd więc chyba jest dobrze, wiadomo że w Polsce przegląd można zrobić i bez kół jak sie 20 sypnie ;) Ale chyba nie jest problemem założenie lamp europejskich do modelu canadyjskiego?
Fura ma przegląd więc chyba jest dobrze, wiadomo że w Polsce przegląd można zrobić i bez kół jak sie 20 sypnie ;) Ale chyba nie jest problemem założenie lamp europejskich do modelu canadyjskiego?
nie jest....
A jak jest z pozostałymi częściami? Nie ma problemu z dopasowaniem na. blach czy czego kolwiek z części zamiennych?
Koleś ma Toyote Corollr USA i nie może za nic dostać blach do niej (to tak na marginesie)
A jak jest z pozostałymi częściami? Nie ma problemu z dopasowaniem na. blach czy czego kolwiek z części zamiennych?
Koleś ma Toyote Corollr USA i nie może za nic dostać blach do niej (to tak na marginesie)
nie ma zadnego problemu.....
poza tym jak rozbiłem kiedys sedana amerykanke to jakos liczyli inaczej i dostałem kosmiczne pieniadze za małe uszkodzenie....
ja mam canade...róznice:klapa tył(mała tablica) lampy tył i przód,kierunki,brak kierunków w błotnikach,klima w standardzie,inne zagłówki,inna tapicerka,(wydaje mi sie ze nie co grubszy welur,porównywalem z europejka)tempomat,brak swiateł przeciwmgielnych,na pokrywie zaworów napisa"honda"zamiast "VTEC"i wszechobecne naklejki ostrzegawcze typu "always wear your seat belts,warning itp."mysle ze canada ma tez"bezpieczne zderzaki"aaa i chyba pikadełko zeby pasy zapiąc i ze kluczyk jest w stacyjce(koleszka w Cife EU nie ma tego:D )
Czasami wychodziły bez listew bocznych i z dosc dziwnym wyposazeniem tj.np.moja ma poduche,elektryke,klime,szyberdach elekt.szklany itd itd.a ma szyby na korbe:)
licznik mam w mph(małe kmh)w razie czego przelicz przebieg(pomnóż np.120.000tys.km x 1,6)w wiekszosci był chyba cup holder...I na wszystkich częsciach mam napis SR3 HONDA CANADA:) no i spojrzenia ludzi na swiecące kierunki nocą-BEZCENNE:D (ostatnio slyszalem ze to ponoć pontiac:D) hehe
pozdrawiam
...,klima w standardzie,...,na pokrywie zaworów napisa"honda"zamiast "VTEC"...
z klimą to chyba nie tak do końca prawda. Ja w swojej cp2 EX z 1995 roku nie mam.
Przeglądając prospekt emisyjny "1995 Honda Vehicles" zauważyłem, że tylko w sedanie w wersji EX pojawiła się klima, pozostałe wersje (Coupe, Hatchback i del Sol) jej nie mają.
Na pokrywie mojego d16z6 jest znaczek "H" i obok dużą czcionką "VTEC" a pod nim mniejszymi literami "HONDA". :)
Hehehe to juz chyba kazdy ma co innego...jakis suprise:D Honda Hondzie nie równa!:) BTW gdyby wszystkie były takie same było by nudno a tak ot takie zróznicowanie:)
Ja mam DX '95 i klima jest, ale szyby tez byly fabrycznie korba. To co napewno mam 'ponad' DX to elektryczne lusterka, musialy byc jakos dobrane.
Poza tym wszystko potwierdzam. Co do lamp tył, wyglądają podobnie, ale świecą się obie części - i błotnik i klapa: pozycyjne i stop, wiec razem ze srodkowym STOP mam 5 zarowek :D
Ramke pod tablicę zmieniłem na 'normalną'. A zagłówki każdy mówi, że fajne.
U mnie licznik był w km a mile małe, ale w DX bez obrotomierza, więc zmieniłem na taki z obrotomierzem.
W kanadzie centralna konsola to tylko taka osłona jak w hatchbackach i dziura między nogami pasażerów, w EU jest pełna konsola ze schowkiem. Kanady miały (przynajmniej moja) szare wnętrze, w coupe na EU widzialem tylko czarne.
W kanadzie jest ściemniacz podświetlenia deski, w EU brak, no i w kanadzie DX nie ma szyber, dopiero w EX. Pod zderzakiem rzeczywiscie jest fabrycznie belka, której nie ma w EU.
No i kanada ma bardzo fajnie rozwiązane światła dzienne.
Byłem u mnie na komendzie zapytać czy jest zgodne z przepisami żeby kierunki śweiciły czas, a oni na to jak jest pan tą furą to zaras ja za to zgarniemy!!! To jak to kurrrr..ka jest?!
ale to nie kierunki swiecą, tylko pozycje są koloru pomarańczowego :D i tego sie trzymaj :)
ale to nie kierunki swiecą, tylko pozycje są koloru pomarańczowego :D i tego sie trzymaj :)
hehehe:)dzieki Furious za sugestie:D ja kilka razy juz przejezdzałem kolo patrolu policyjnego i nie zostalem zhaltowany(naszczescie)...mysle ze gdyby nie byłoby sie juz do czego przyczepic to byłby to"dobry"argument na zatrzymanie dowodu!Swoją drogą chyba poprawia to nieco widocznosc samochodu w dzien a tym bardziej w nocy...mysle ze chyba wieksze zagrozenie sprawiaja CI którzy "przyciemniaja"(czyt.malują na smolisto-czarny)wszelkie mozliwe swiatła przeróznymi specyfikami(nie ublizając nikomu:) )
Tu sie z tobą zgadzam, ale z władzą nie wygrasz ;) Na co byście zwrócili uwagę przy zakupie Civici Canada w gazie? I co w ogóle sądzicie o inst. gazowej w Civicach? i czy cena 7000 zł. za taką Civice 93 r, wizualnie bardzo ładna tylko mała kora na tylnych nadkolach, jest dobra?
Pozdrawiam