PDA

Zobacz pełną wersję : głośniki do EU7 - problem

marcinrys
24-09-06, 21:03
Witam Wszystkich

Podsiadam civica 2002 trochę poczytałem o systemach audio na forum i przystąpiłem do akcji ...
kupiłem maty po 5szt na przednie drzwi, dystanse mdf, głosniki Magnat 16,5cm, radio Panasonic na mp3 oraz ramkę i kostkę ... zajęło mi to 3 dni w sumie ...a efekt

powiem szczerze ... tragedia ... po wygłuszniu drzwi mial być miękki, głeboki bas a tutaj ...
w zasadzie zero basu ...baaaa.. bas taki jakby głośniki były od radia "może ktoś pamięta Jowita" ... poprostu załamka ... lepiej grają standardy tylnie a to są chyba 13cm !!!
Może pomożecie co może być przyczyną ? co ew. można polepszyć coś poprawić, nadmieniam iż przewodów nie wymieniałem do głośników zostawiłem te które były ...

Pozdrawiam
Marcin

ppm702
27-09-06, 08:44
ramkę
do

Magnat 16,5cm
:?:

Jeśli plastikową to Twoim problemem jest brak oddzielenia skrzyni (drzwi) od przestrzeni akustycznej. Innymi słowy głośnik gra jakbyś go trzymał w ręku. Porządne (szczelne) dystanse z MDF rowiążą Twój problem

[ Dodano: Sro 27 Wrz, 2006 08:47 ]
ewentualnie sprawdź jeszcze sfazowanie głośników (czy plus z radia/wzmacniacza idzie do plusa w głośniku i tak samo z minusem).

Te dwie rzeczy mogą dać efekt, o którym piszesz