Zobacz pełn± wersję : Pier¶cień mieszka
Zmieniłem mieszek przy gałce zmiany biegów, ale nowy jest bez pier¶cienia na górze, a stary pier¶cień był połamany. Wygl±da to nieszczególnie. Niestety nigdzie nie mogę znaleĽć takich pierdół. Może wiecie gdzie za tym zajrzeć? Albo kto¶ przypadkiem posiada na zbyciu? Może od innych aut? Auto to Civic EG.
Żeby nie zakładać nowego tematu o tym samym tytule ponowie pytanie o pier¶cień na mieszek, gdzie takowy można dostać? Czy jednak trzeba szukać byle jakiego oryginalnego mieszka tylko po to żeby usun±ć sam pier¶cień? Jeżeli miałby kto¶ tak± pierdółkę na zbyciu chętnie kupie.
Kupić oryginalny mieszek, wyjdzie najtaniej.
No dobra a spytam się jeszcze ten pier¶cień jest w każdej Hondzie takiej samej ¶rednicy? Tzn bo na aukcjach jest dużo mieszków z wersji 5D lub aerodeck i czy nie będzie luzu na lewarku od ej9 z 97 roku?
A jak Ci ten pier¶cień pękł? Jak na pół, to weĽ opaskę zaciskow± tzn tyrytytkę i zaci¶nij pier¶cień razem z mieszkiem i po sprawie. Ja tak mam u siebie i już rok latam i wszystko jest ok. Tylko żeby ta opaska nie za duża była. Jaki¶ mały rozmiar.
Z tego co mi wiadomo, s± takie same. Głowy sobie uci±ć za to nie dam.
No dobra a spytam się jeszcze ten pier¶cień jest w każdej Hondzie takiej samej ¶rednicy? Tzn bo na aukcjach jest dużo mieszków z wersji 5D lub aerodeck i czy nie będzie luzu na lewarku od ej9 z 97 roku?
5,6 gen i angielka miala taki sam. mieszki 5 a 6 gen sa chyba identyczne.
w accordach zamiast pierscienia masz juz kwadratowa nasadke chromowana.