Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Pier¶cień mieszka

Styler84
14-05-10, 00:18
Zmieniłem mieszek przy gałce zmiany biegów, ale nowy jest bez pier¶cienia na górze, a stary pier¶cień był połamany. Wygl±da to nieszczególnie. Niestety nigdzie nie mogę znaleĽć takich pierdół. Może wiecie gdzie za tym zajrzeć? Albo kto¶ przypadkiem posiada na zbyciu? Może od innych aut? Auto to Civic EG.

DRFT
10-06-12, 21:04
Żeby nie zakładać nowego tematu o tym samym tytule ponowie pytanie o pier¶cień na mieszek, gdzie takowy można dostać? Czy jednak trzeba szukać byle jakiego oryginalnego mieszka tylko po to żeby usun±ć sam pier¶cień? Jeżeli miałby kto¶ tak± pierdółkę na zbyciu chętnie kupie.

Maskunt
10-06-12, 21:11
Kupić oryginalny mieszek, wyjdzie najtaniej.

DRFT
10-06-12, 21:28
No dobra a spytam się jeszcze ten pier¶cień jest w każdej Hondzie takiej samej ¶rednicy? Tzn bo na aukcjach jest dużo mieszków z wersji 5D lub aerodeck i czy nie będzie luzu na lewarku od ej9 z 97 roku?

Grzechu90
10-06-12, 23:54
A jak Ci ten pier¶cień pękł? Jak na pół, to weĽ opaskę zaciskow± tzn tyrytytkę i zaci¶nij pier¶cień razem z mieszkiem i po sprawie. Ja tak mam u siebie i już rok latam i wszystko jest ok. Tylko żeby ta opaska nie za duża była. Jaki¶ mały rozmiar.

Maskunt
11-06-12, 00:05
Z tego co mi wiadomo, s± takie same. Głowy sobie uci±ć za to nie dam.

kurgan
14-06-12, 07:31
No dobra a spytam się jeszcze ten pier¶cień jest w każdej Hondzie takiej samej ¶rednicy? Tzn bo na aukcjach jest dużo mieszków z wersji 5D lub aerodeck i czy nie będzie luzu na lewarku od ej9 z 97 roku?

5,6 gen i angielka miala taki sam. mieszki 5 a 6 gen sa chyba identyczne.

w accordach zamiast pierscienia masz juz kwadratowa nasadke chromowana.