PDA

Zobacz pełną wersję : górne mocowanie amora, co za klucz?? (foto)

dsdamian
09-05-10, 20:17
Panowie i Panie
co to za klucz będzie mi cholera potrzebny żeby ruszyć to mocowanie.

http://img85.imageshack.us/img85/4844/moct.jpg

w innych amorkach miałem dziurke na imbus i ładnie sobie poradziłem, to to ja nie wiem co to jest.
żabka mi sie na tym ślizga, a wiem że jest specjalny klucz do tego, tylko....

no wlasnie,

Budziniak
09-05-10, 20:25
Plaski klucz o ile zbytnio tego już nie obrobiłeś. Jak mam w robocie problem z tą nakrętką i żabka zaczyna się omykać klucz płaski również to w ruch idzie pnełmat i strzelanie w nakrętkę że dwa razy. Wiem że w ten sposób można uszkodzić uszczelnienie ale czasem nic innego nie pozostaje ew. diax i zetnij tą nakrętkę. Teraz tak pomyślałem że w możesz spróbować to wkręcić mocno w imadło.

Chipsy2
09-05-10, 22:19
Autor tematu proszony o edytowanie swojego posta i troszkę kultury. A to mocowanie to raczej normalne. Więc jeśli już go nie uszkodziłeś to suwmiarka w łapkę i mierzenie i potem odpowiedni kluczyk i jazda.

dsdamian
09-05-10, 23:18
jeśli chodzi o nakrętke, to normalnie zakładam oczkowy i dobrze siedzi, sęk w tym że aby się nie kręciło w kółko trzeba czymś ten tczpień amortyzatora przytrzymać, a on ma dziwną, zaokrąglaną końcówkę, której nie da się przytrzymać zwykłym kluczem bo się "omsknie"

Autor tematu proszony o edytowanie swojego posta i troszkę kultury
a przepraszam cię bardzo nie wiem o czym piszesz.

Budziniak
09-05-10, 23:29
http://allegro.pl/item1020082146_zestaw_do_amortyzatorow_mac_pherson _facom.html Na zdjęciu tej aukcji po prawej masz takie nasadki które mogą Ci pomóc lecz wiadomo że bez sensu szukać i kupować nasadkę dla pojedyńczej naprawy :)
W moim poprzednim poście pisałem na temat tego trzpienia a nie nakrętki, widzę że nakrętka jest ok. Musisz zayebiście pocno wkręcić to w imadło i pójdzie :D of kors nie do końca bo spring strzeli

zakit
09-05-10, 23:39
imadło, amor do góry nogami, i wykrecasz

piotrstrojek
10-05-10, 07:50
Kluczyk płaski podchodzi chyba 6 albo 7 :) Elegancko się odkręca, przydaje się osoba do pomocy, osobiście wolę takie mocowanie gónej śruby amora niż na imbus - przy nim mam zawsze jakiegoś pecha, albo się obrobi albo jak na złość nie mogę klucza znaleźć ;)

dsdamian
10-05-10, 14:56
imadłoby było super, tylko skąd ja se imadło wezme.

dzięki panowie, troszke mi przybliżyliście, będe próbował