PDA

Zobacz pełną wersję : short shifter

sebapl88
08-05-10, 20:27
http://allegro.pl/item1026073655_jdm_short_shifter_galka_type_r_civi c_crx_integra.html powiedzcie panowie może być ten short czy badziewie ?

stolarz
08-05-10, 23:48
Sczerze to lepiej zrób sobie sam według tutoriala z forum. koszt do 20zł efekt taki sam... Tak naprawdę nie wiadaomo z jakiego materiału jest ten short a produkty w tym przedziale cenowym potrafią się złamać podczas jazdy. Gdy zrobisz to sam to wypełniasz shorta śrubą i masz spokój. Ten z aukcji posiada łożysko na dole zamiast tulejki... może i opór mniejszy ale brak elastycznej gumy a zamiast tego twarde połączenie oznacza drgania na drążku i nieprzyjemny hałas...

dla samej gałki to chyba warto :D

sebapl88
09-05-10, 08:52
hehe :D dzięki :D za podpowiedz :D

J.J.
10-05-10, 00:09
Ja mam dokładnie taki, od tego samego gościa, choć jak kupowałem, to kosztował trochę więcej. Jeżdżę z nim od listopada zeszłego roku i jak do tej pory nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, biegi wbija się bardzo gładko i szybko. Poza tym ani nie drży ani nie hałasuje. Może i za jakiś czas zacznie, tego nie wiem, ale jak na razie jestem z niego zadowolony.

sebapl88
10-05-10, 09:09
Również dzięki Kolego za podpowiedz !

Nowy Kubi
10-05-10, 15:43
:D
dla samej gałki to chyba warto

samą gałkę może kupić trochę taniej

GeFFeR
11-05-10, 14:30
ja rowniez mam takowego aczkolwiek jeszcze nie siedzi w aucie ;) polecam :D hehe

LIO
11-05-10, 18:19
i tak Wam kiedys w łapie zostanie na środku ulicy :D

Budziniak
11-05-10, 18:44
Lio nie wiem jakim trzeba być zboczeńcem aby złamać shifter :D

sane
11-05-10, 19:15
aluminiowy żaden problem złamać jak się ostro wachluje biegami... IMO jak już, to przerabiać serię albo kupić stalowy...

thompson17
12-05-10, 18:35
nie opłaca sie kupować, chyba że ktoś jest manualnym wykolejeńcem:D
serie lepiej przerobić:)

Tyliq
17-05-10, 23:15
A ja proponuje lepiej kupić u sprawdzonego sprzedawcy przerobionych, gotowych OEM shortów Hondy.
Czyli mnie! :D - http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=69114 hihi

Niedługo kolejna tura na handel jbc. :rolleyes: ..więc będe wystawiał ogłoszenie.

Free
18-05-10, 00:17
Ja też mam przerobioną serię plus poliuretanowe tulejki i jest git malina :) Wykonanie pierwsza klasa a i wychodzi taniej niż gówno warte shorty z allegro:)

thompson17
18-05-10, 00:26
dokładnie Free;)
niektóre z alledrogo potrafią pękać podobno...

dab1
18-05-10, 00:43
Tak się wtrącę na chwilę...Pro Sporty czy Fidanze też nie są tak złe :p Tym bardziej że jedno zamówienie grupowe organizowałem i raczej ludzie sobie Pro Sporta chwalą.

Free a napisz jak się jeździ na twoim z poliuretanem?? bo jestem ciekaw i myślę czy warto wrzucić??;)

Ps. Jakby co to jeden Pro Sport mi został jeszcze :p

lozek
18-05-10, 00:50
Ja też mam przerobioną serię plus poliuretanowe tulejki i jest git malina :) Wykonanie pierwsza klasa a i wychodzi taniej niż gówno warte shorty z allegro:)

też mam przerobioną serię i sobie chwalę, a poliuretany wjeżdżają dopiero za jakiś czas jak, dopiero jak zrealizuje najważniejsze plany :D

Free
18-05-10, 18:22
Cóż, kumpel, który ogarnia u nas w Wchu shorty homemade to jak mi założył shorcika z poliretanami i wsiadł powachlować troche drążkiem to stwierdził, że *****iście śmiga :) Ja też nie narzekam, prothane'y mam jeśli chodzi o gumki :)