Zobacz pełną wersję : czym zabezpieczyć uszkodzenie lakieru
Witam, nie byłem pewnien gdzie uderzyć z takim pytaniem, do stylingu nie bardzo pasuje...
Do rzeczy : mistrzyni kierownicy przytarła mnie na parkingu, tak skutecznie że do gołej blachy. Cały element pójdzie do lakiernika, ale dopiero za około miesiąc.
Jak to skutecznie, tymczasowo zabezpieczyć żeby nie zardzewiało ? (kilka dni minęło i już jedna rdzawa kropka się pojawiła, zeszła bez problemu po potarciu palcem).
poprsotu przeszlifuj papierem i pierdyknij zwyklym sprayem z puszki pozniej i tak lakiernik bedzie przygotowywal element w podklad wiec to zdrapie a oslonisz blache przed rudzielcem
ja bym nie panikował w miesiąc nie zje blachy i tak trzeba bedzie to wycziścici , możesz zakleić taśmą izolacyjną, prysnąć lakierem bezbarwnym itd
Zeszlifować a na to Brunox Epoxy, mozna kupić podkład i lakier w małych ilościach na zaprawki.
Po co rzeźbić.
Odtłuścić i psiknąć/maźnąć podkładem antykorozyjnym.
Nie panikuje :) Ale po co ma mi ruda samochód żreć.
To może tak : przetrzeć papierem, wyczyścić benzyną ekstrakcyjną i zakończyć oryginalną zaprawką ? (są w ASO zaprawki, prawda ?)
W zależności od rozmiaru uszkodzenia:
- pędzelek i zaprawka
- Kup szpraja i maluj :D
lakier w sprayu nie daje ochrony przeciwko korozji.
Jakby nie patrzeć kryje gołą blachę, więc cośtam daje.
po 2 dniach na deszczu spójrz co sie dzieje, wiec bo mam codziennie do czynienia z tymi sprawami, chyba że da filler, one zdecydowanie lepiej kryje i już nie koroduje