Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czym zabezpieczyć uszkodzenie lakieru

fobi
07-05-10, 00:32
Witam, nie byłem pewnien gdzie uderzyć z takim pytaniem, do stylingu nie bardzo pasuje...

Do rzeczy : mistrzyni kierownicy przytarła mnie na parkingu, tak skutecznie że do gołej blachy. Cały element pójdzie do lakiernika, ale dopiero za około miesiąc.

Jak to skutecznie, tymczasowo zabezpieczyć żeby nie zardzewiało ? (kilka dni minęło i już jedna rdzawa kropka się pojawiła, zeszła bez problemu po potarciu palcem).

cichypl
07-05-10, 00:39
poprsotu przeszlifuj papierem i pierdyknij zwyklym sprayem z puszki pozniej i tak lakiernik bedzie przygotowywal element w podklad wiec to zdrapie a oslonisz blache przed rudzielcem

reaktor
07-05-10, 00:41
ja bym nie panikował w miesiąc nie zje blachy i tak trzeba bedzie to wycziścici , możesz zakleić taśmą izolacyjną, prysnąć lakierem bezbarwnym itd

teg
07-05-10, 00:43
Zeszlifować a na to Brunox Epoxy, mozna kupić podkład i lakier w małych ilościach na zaprawki.

lozek
07-05-10, 00:45
Po co rzeźbić.

Odtłuścić i psiknąć/maźnąć podkładem antykorozyjnym.

fobi
07-05-10, 00:47
Nie panikuje :) Ale po co ma mi ruda samochód żreć.

To może tak : przetrzeć papierem, wyczyścić benzyną ekstrakcyjną i zakończyć oryginalną zaprawką ? (są w ASO zaprawki, prawda ?)

pwl
07-05-10, 11:23
W zależności od rozmiaru uszkodzenia:
- pędzelek i zaprawka
- Kup szpraja i maluj :D

SajmonLP
07-05-10, 17:02
lakier w sprayu nie daje ochrony przeciwko korozji.

pwl
07-05-10, 18:29
Jakby nie patrzeć kryje gołą blachę, więc cośtam daje.

SajmonLP
07-05-10, 18:33
po 2 dniach na deszczu spójrz co sie dzieje, wiec bo mam codziennie do czynienia z tymi sprawami, chyba że da filler, one zdecydowanie lepiej kryje i już nie koroduje