PDA

Zobacz pełną wersję : Wlot a`la subaru - a codzienna eksploatacja

Member23
19-09-06, 10:53
Witam mam zamiar zamontowac do swojej civiczki wlot z "gatunku" subaru etc. ale nurtuje mnie jedno pytanie.... jak to bedzie sprawdzalo sie podczas deszczu , sniegu i ogolnie zlyc warunkow pogodowych? nie bedzie zalewac mi instalacji elektrycznej, silnika? a jesli bedzie to czy moze to wplywac niekorzystnie na eksploatacje?
ma ktos jakis pomysl zeby wilk byl syty i owca cala?

Gonzo
19-09-06, 11:07
i myslisz ze to bedzie ladnie wygladalo? :?

TDP
19-09-06, 11:08
:idea: moze taki "naniby wlot" czyli bez dziury :lol:

no prosze Ciebie zastanów się ...

ostatnio w hajpermarkecie widzialem fajne gadżety tuningowe z serji G-TYPE płomienie itp. tak tez mozna honde popsuc

rAku*
19-09-06, 11:08
Odpusc sobie, honda to nie subaru !
bedzie wygladac jak kupa i tyle.
W subarce taki wlot ma na celu doprowadzenie wiecej powietrza a u ciebie raczej wiecej syfu i innych rzeczy na silnik.

kenny
19-09-06, 11:16
Jaki cel chcesz osiągnąć tym wlotem?

emg
19-09-06, 11:43
woda będzie się lała i wszelki syf z ulicy poleci na silnik

kosiniak
19-09-06, 14:40
podczas deszczu , sniegu i ogolnie zlyc warunkow pogodowych? nie bedzie zalewac mi instalacji elektrycznej, silnika? a jesli bedzie to czy moze to wplywac niekorzystnie na eksploatacje?
dokladnie jak piszesz :)

LIO
19-09-06, 14:41
ale o który wlot chodzi ?
taki na dachu ?
na masce ?
w zderzaku ?

a moze sobie jeszczae skrzela w blotnikach zrobic ?

ppm702
19-09-06, 15:28
w subru odpowiada za dopływ powietrza do intercoolera. U Ciebie spowoduje tylko brudzenie silnika i zaburzenie strugi powietrza opływającej samochód - gorsze Cx = wieksze spalanie i gorsze osiągi + do tego syf pod maską... :?

Geez
23-09-06, 09:40
buahahahah ten wlot to wiesz , potrzebne mu jest ddo dostarczenia wikeszjei lsoci powietrza do turbiny " kowalskiego"

Venom
23-09-06, 17:34
no skoro temat jest już na wlotach to byście zaproponowali do civica?? ale mi by chodziło o taki wlot bardziej praktyczny czyli gdzieś w poblizu stożka ewentualne z boku robił to ktoś z was ??

rAku*
23-09-06, 18:12
Wywal maske wtedy stozek bedzie mial mega duzo powietrza

A tak wogole to chyba pomyliles sie cos kupujac honde, moim zdaniem powinnienes wybrac inna marke jezeli masz plany wkladania jakis gownianych wlotow

Member23
26-09-06, 11:33
A tak wogole to chyba pomyliles sie cos kupujac honde, moim zdaniem powinnienes wybrac inna marke jezeli masz plany wkladania jakis gownianych wlotow
no wiec tak nie pomylilem sie kupujac honde...w planach byla od dawna...niestety zaliczylem dzwona...zacial sie gaz..ale to inna historia...rzecz w tym ze chce jakos odmienic hanie...wczesniej mialem dwa boczne wloty na masce i wygladalo to calkiem nezle i stozek dostawal wiecej czystego powietrza...ale pomyslalem o zmianach skoro i tak robie... i wcale nie chce jej zepsuc bo dobrze wiem ze ona sama w sobie ma smak i nie trzeba jej "poprawiac" dlatego pytam bardziej doswiadczonych wlasciciel hani co o tym sadza :) - teraz juz wiem co sadzicie :)) i chyba z tego zrezygnuje.. :)

przemir
26-09-06, 12:03
a ja mysle wywalic stozek nad maske tak jak ma corvetta vtg turbine - powinno dawac niezle rezultaty nie??
zazwyczaj nie jezdze zima a jak bedzie padac zaloze torebke foliowa strace pewnie wtedy troche koni ale mokrego to ja sie boje - generalnei lubie proste puste odcinki drogi innych nielubie bo i czlowiek sie musi nameczyc a i niewiadomo co za zakretem :roll:
policja sie nie przyczepi?