Zobacz pełną wersję : Czarne wnętrze
witam,
zastanawiam się czy możliwe jest kupienie lub zamówienie w aso czarnego wnętrza do hb 6 gen czyli wnętrze od EK4. Wiem ze niektórzy malują na czarno wnętrze specjalna farba ale jest przy tym strasznie dużo pracy wiec może lepiej kupić.
hm na farbę wydasz jakieś 300 pln a wnętrze w aso ? ułaaa może zaboleć , a co z pracą ? satysfakcja będzie że sam to zrobiłeś
Bak do CRX'a 2 gen w ASO 4500 zł. Tłumik środkowy EG6 VTI 850 zł. Wnętrze z EK4, strzelam: 6000 zł
Uuuu bolało. Wiec trzeba pomalować lub szukać na szrotach rozbitych EK4. A jak z trwałością takiego pomalowanego wnętrza? Ściera się to, jak szybko?
grimripper
28-04-10, 11:35
Samo poszycie deski czyli góra z winylu 1100zl, kratka nawiewu centralna 200zl, obudowa lewarka zmiany biegów (czyt. konsola środkowa) 500zł, podlokietnik kompletny cos kolo 800zl do cen dolicz sobie vat.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=53396 <- na ok 15 stornie była odpowiedź, chłopaki tak robili i kozak jest tez gdzieś fotka ciemnej podsufitki ale to już sam poszukaj :)
Wiem ze niektórzy malują na czarno wnętrze specjalna farba ale jest przy tym strasznie dużo pracy wiec może lepiej kupić.
Około 3 puszek farby Śnieżka w sprayu - farba akrylowa pojemność 600 ml :
- czarny mat lub półmat - błyskawicznie schnie i dobrze pokrywa
Włóknina ścierna - jedna sztuka o wysokiej gradacji do zmatowienia - 3-4 zł
Trochę wolnego czasu i masz to co chciałeś ;)
nie wiem czy nie lepiej juz wyjdzie cie flokowanie...
cale wnetrze we floku czarnym koszt ok 1400 w zaleznosci gdzie i na jakich zasadach
a jak wygląda utrzymanie takiego floka? wyciera się to a może szybko brudzi? niech się ktoś wypowie kto ma.
a jak wygląda utrzymanie takiego floka? wyciera się to a może szybko brudzi? niech się ktoś wypowie kto ma.
podobno szybko sie kurzy, ale wilgotną szmatka sie bardzo latwo czysci
owszem kurzy sie, to znaczy zalezy jaki kolor floku bo na czarnym widac bardziej niz np na zielonym ;) w zimie kurzy sie (zbieraja sie drobinki z kurtki). aczkolwiek nie jest to w ilosciach, ktore moglyby przeszkadzac. w zupelnosci wystarczy raz an miesiac wyczyscic. w moim przypadku raz na 2 tygodnie. albo odkurzacz z miekka koncowka albo taki piertolnik to zbierania kurzy i pylkow z ubran. mozna tez na wilgotno, ale mi sie ten sposob nie podobal. elementy z polipropylenu czy jakos tak - z tego flok ma tendencje do odchodzenia, ale podejrzewam, ze to kwestia dobrego odtluszczenia. u mnie jest ok. poza tym opcje standardowego odkurzania dywanikow i generalnie nie ma najmniejszych problemow.
jak to wyglada? gdzies w moim topicu macie fotki czarnego wnetrza we floku.
wracajac do kurzu jak ktos generalnie srednio przejmuje sie porzadkiem w aucie to nie polecam, a jak ktos dba to ma :)
flok str. 6 http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10695&page=6
A jak już temat się kręci to kto mi powie czym mogę sobie te materiałowe boczki i kanapę tylną welurową zafarbować z seryjnych beżowych jasnych na czarne? Mam siedzenia z Prelude ciemne (te granatowe - nie czarne) a obicie boczków i kanapę z jasnego weluru i wygląda jak misz-masz to i właśnie myślałem jak to zabarwić na ciemno?
czym mogę sobie te materiałowe boczki i kanapę tylną welurową zafarbować z seryjnych beżowych jasnych na czarne?
Kilo sadzy i skrzydła nietoperza :D
Kup jakiś fajny materiał na allegro i klej do podsufitek - boczki zerwij i oklej nowym materiałem..a kanapę oddaj komuś do obszycia ;)
A jak już temat się kręci to kto mi powie czym mogę sobie te materiałowe boczki i kanapę tylną welurową zafarbować z seryjnych beżowych jasnych na czarne? Mam siedzenia z Prelude ciemne (te granatowe - nie czarne) a obicie boczków i kanapę z jasnego weluru i wygląda jak misz-masz to i właśnie myślałem jak to zabarwić na ciemno?
musle, ze musisz je zdjac, a reszte trzeba by mamy, albo babci zapytac jak ojcom, dziadkom koszule farbowaly :) sa pewnie farbki do zmiany koloru materialu. procedura to farba, duzy gar i gotowanie
moim zdaniem lepiej fotele, kanapę oddać do tapicera do obszycia,a boczki powoli samemu można ogarnąć. Co do podsufitki można ja pomalować. Ja osobiście wolałbym wyprać i zostawić oryginalny kolor, trochę rozjaśni czarny środek.