PDA

Zobacz pełną wersję : Czarne wnętrze

ferenss
27-04-10, 23:18
witam,
zastanawiam się czy możliwe jest kupienie lub zamówienie w aso czarnego wnętrza do hb 6 gen czyli wnętrze od EK4. Wiem ze niektórzy malują na czarno wnętrze specjalna farba ale jest przy tym strasznie dużo pracy wiec może lepiej kupić.

pobo22
28-04-10, 07:44
hm na farbę wydasz jakieś 300 pln a wnętrze w aso ? ułaaa może zaboleć , a co z pracą ? satysfakcja będzie że sam to zrobiłeś

radar333
28-04-10, 09:43
Bak do CRX'a 2 gen w ASO 4500 zł. Tłumik środkowy EG6 VTI 850 zł. Wnętrze z EK4, strzelam: 6000 zł

ferenss
28-04-10, 10:45
Uuuu bolało. Wiec trzeba pomalować lub szukać na szrotach rozbitych EK4. A jak z trwałością takiego pomalowanego wnętrza? Ściera się to, jak szybko?

grimripper
28-04-10, 11:35
Samo poszycie deski czyli góra z winylu 1100zl, kratka nawiewu centralna 200zl, obudowa lewarka zmiany biegów (czyt. konsola środkowa) 500zł, podlokietnik kompletny cos kolo 800zl do cen dolicz sobie vat.

pobo22
28-04-10, 19:04
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=53396 <- na ok 15 stornie była odpowiedź, chłopaki tak robili i kozak jest tez gdzieś fotka ciemnej podsufitki ale to już sam poszukaj :)

raggaman
28-04-10, 21:49
Wiem ze niektórzy malują na czarno wnętrze specjalna farba ale jest przy tym strasznie dużo pracy wiec może lepiej kupić.

Około 3 puszek farby Śnieżka w sprayu - farba akrylowa pojemność 600 ml :
- czarny mat lub półmat - błyskawicznie schnie i dobrze pokrywa

Włóknina ścierna - jedna sztuka o wysokiej gradacji do zmatowienia - 3-4 zł

Trochę wolnego czasu i masz to co chciałeś ;)

zakit
29-04-10, 00:00
nie wiem czy nie lepiej juz wyjdzie cie flokowanie...

kurgan
29-04-10, 10:44
cale wnetrze we floku czarnym koszt ok 1400 w zaleznosci gdzie i na jakich zasadach

ferenss
29-04-10, 11:30
a jak wygląda utrzymanie takiego floka? wyciera się to a może szybko brudzi? niech się ktoś wypowie kto ma.

zakit
29-04-10, 12:01
a jak wygląda utrzymanie takiego floka? wyciera się to a może szybko brudzi? niech się ktoś wypowie kto ma.

podobno szybko sie kurzy, ale wilgotną szmatka sie bardzo latwo czysci

kurgan
29-04-10, 12:16
owszem kurzy sie, to znaczy zalezy jaki kolor floku bo na czarnym widac bardziej niz np na zielonym ;) w zimie kurzy sie (zbieraja sie drobinki z kurtki). aczkolwiek nie jest to w ilosciach, ktore moglyby przeszkadzac. w zupelnosci wystarczy raz an miesiac wyczyscic. w moim przypadku raz na 2 tygodnie. albo odkurzacz z miekka koncowka albo taki piertolnik to zbierania kurzy i pylkow z ubran. mozna tez na wilgotno, ale mi sie ten sposob nie podobal. elementy z polipropylenu czy jakos tak - z tego flok ma tendencje do odchodzenia, ale podejrzewam, ze to kwestia dobrego odtluszczenia. u mnie jest ok. poza tym opcje standardowego odkurzania dywanikow i generalnie nie ma najmniejszych problemow.
jak to wyglada? gdzies w moim topicu macie fotki czarnego wnetrza we floku.

wracajac do kurzu jak ktos generalnie srednio przejmuje sie porzadkiem w aucie to nie polecam, a jak ktos dba to ma :)

flok str. 6 http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10695&page=6

radar333
29-04-10, 13:11
A jak już temat się kręci to kto mi powie czym mogę sobie te materiałowe boczki i kanapę tylną welurową zafarbować z seryjnych beżowych jasnych na czarne? Mam siedzenia z Prelude ciemne (te granatowe - nie czarne) a obicie boczków i kanapę z jasnego weluru i wygląda jak misz-masz to i właśnie myślałem jak to zabarwić na ciemno?

raggaman
29-04-10, 13:35
czym mogę sobie te materiałowe boczki i kanapę tylną welurową zafarbować z seryjnych beżowych jasnych na czarne?

Kilo sadzy i skrzydła nietoperza :D

Kup jakiś fajny materiał na allegro i klej do podsufitek - boczki zerwij i oklej nowym materiałem..a kanapę oddaj komuś do obszycia ;)

kurgan
29-04-10, 13:56
A jak już temat się kręci to kto mi powie czym mogę sobie te materiałowe boczki i kanapę tylną welurową zafarbować z seryjnych beżowych jasnych na czarne? Mam siedzenia z Prelude ciemne (te granatowe - nie czarne) a obicie boczków i kanapę z jasnego weluru i wygląda jak misz-masz to i właśnie myślałem jak to zabarwić na ciemno?

musle, ze musisz je zdjac, a reszte trzeba by mamy, albo babci zapytac jak ojcom, dziadkom koszule farbowaly :) sa pewnie farbki do zmiany koloru materialu. procedura to farba, duzy gar i gotowanie

ferenss
29-04-10, 15:02
moim zdaniem lepiej fotele, kanapę oddać do tapicera do obszycia,a boczki powoli samemu można ogarnąć. Co do podsufitki można ja pomalować. Ja osobiście wolałbym wyprać i zostawić oryginalny kolor, trochę rozjaśni czarny środek.