Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : wydech 4-2-1 i STRUMIENICA STO¯KOWA

driverwrc
14-09-06, 22:49
witam, planuje w swojej hani za³ozyc kolektor 4-2-1, zaraz za nim za³ozyc STRUMIENICA STO¯KOWA zamiast katalizatora i srodkowego t³umika. moje pytanie jak mocno moze wzrosn±c z³uzycie paliwa i jaki najlepiej za³ozyc t³umik koncowy do hondy ale zeby nie by³o zbyt g³osno?

Matey
14-09-06, 22:51
:570: no z 5 litrow to wzrosnie jak nic :roll: A tlumik zeby nie bylo zbyt glosno... seryjny bedzie odpowiedni...

Piotrek Klag
14-09-06, 22:52
seryjny bedzie odpowiedni...
seria i tylko seria bo bedziesz mia³ F16 z takim przelotem....

driverwrc
14-09-06, 23:18
ludzie cz³owiek chce poczuc moc, a wy sobie jaja robicie!
samo odetkanie juz mi nie wystarcza a ze zamierzam troche hond± pojezdzic to mozna cos po kombinowac, tymbardziej ze mam pêkniety kolektor.

Matey
14-09-06, 23:20
zaloz turbo lub zmieni silnik zeby poczuc moc...

Piotrek Klag
15-09-06, 08:34
ludzie cz³owiek chce poczuc moc
moc w 90KM ? to chyba pomy³ka ma³a :D - a pisali¶my Ci powa¿nie - wywalony KAt i srodkowy i jakis pó³rzelot z ty³u to muszyka na maxa i s±siedzi Cie wyrzuc± z osiedla - KAT i ¶rodkowy t³umi± najwiêcej z 3.

Lcfr
15-09-06, 19:55
[quote=driverwrc] - KAT i ¶rodkowy t³umi± najwiêcej z 3.

moim zdaniem absolutnie nie.....

najbardziej t³umi kat i ostatni tlumok.... (o ile nie jest przelotowy tylko komorowy-tki jak seria)
wiem bo kiedys wycio³em sam srodkowy reszte pozostawiajac seryjna....

badyl
16-09-06, 07:44
kat nie bardzo ale ostatni wydech jest najbardziej d³awiacy dla silnika

driverwrc
16-09-06, 09:30
no to z tych wypowiedzi wynika ze zamiast katalizatora zamontowanie strumienicy, wywalenie srodkowego t³umika i wstawienie jakiegos nie g³osnego koncowego t³umika nie bedzie g³osnym rozwiazaniem. pytanie jeszcze jaki nie g³osny t³umik sportowy moge za³ozyc?

Lcfr
16-09-06, 09:55
no to z tych wypowiedzi wynika ze zamiast katalizatora zamontowanie strumienicy, wywalenie srodkowego t³umika i wstawienie jakiegos nie g³osnego koncowego t³umika nie bedzie g³osnym rozwiazaniem. pytanie jeszcze jaki nie g³osny t³umik sportowy moge za³ozyc?

odpusc ta strumienice...

by³o o tym wiele... i nawet ja ktory kiedys na tym jezdzi³em (eksperymenty m³odosci) uwazam, ze nie ma sensu.... Zaszkodzic nie powinno przy pojemnosci 1,5-1,6 ale pomóc tez raczej nie...

Lepiej wywal kata i srodkowy-wstaw za to rure- a koncowy za³u¿ komorowy.....
i bedzie w miare cicho... Jezeli zalozysz koncowy przelotowy to moze g³owe urwac ;)

kat nie bardzo ale ostatni wydech jest najbardziej d³awiacy dla silnika

chodzi mi o efekty dzwiekowe... jak wyjmiesz kata w hondzie pojawia sie charakterystyczne "pierdzenie"które nie jest ciche w sumie :razz:

badyl
16-09-06, 11:49
mi nic nie pierdzi

Raveland
16-09-06, 16:44
a mi pierdzi wlasnie

ppm702
16-09-06, 23:07
pieprz b±ka, a b±k brzd±ka :?

z³y dzia³, o wydechach i strumienicach by³o tysi±ce razy. Zamykam i przenoszê